WSBK Aragon – Race 1 – Εκπληκτικές μάχες, νίκη για Rea, δράμα για Davies

Το πρώτο Σκέλος του WSBK ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σε έναν αγώνα όπου είδαμε τρομερές μάχες τόσο για την 1η, όσο και για τις πιο πίσω θέσεις. Ο Jonathan Rea κατέκτησε την πέμπτη φετινή του νίκη, τη στιγμή που ο μεγάλος του αντίπαλος, Chaz Davies, κατέληγε στην αμμοπαγίδα.

Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο Chaz Davies με τη Ducati του, έχοντας στον πίσω τροχό του τον Jonathan Rea που μπορεί να έδειχνε απειλητικός, ήταν όμως και αρκετά υπομονετικός. Ο Marco Melandri ανέβαινε μια θέση σε σχέση με την εκκίνηση, περνώντας τον Tom Sykes που ξεκινούσε από την 3η θέση.

Οι Davies-Rea είχαν άλλο ρυθμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό και σύντομα άρχισαν να ξεμακραίνουν, δημιουργώντας το δικό τους group. Ακόμη ένα group σχηματίστηκε πίσω τους, με τους Melandri και Sykes να έχουν παρόμοιο ρυθμό και να ξεμακραίνουν με τη σειρά τους από τον Xavi Fores που βρισκόταν στην 5η θέση.

Ο Ισπανός κατάφερε να μείνει στον αγώνα έως και τον έβδομο γύρο, ενώ στη συνέχεια είχε πτώση, αφήνοντας τη θέση του στον Michael van der Mark και τη Yamaha του. Πιο πίσω από την 7η θέση ο Alex Lowes είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς, περνώντας αρχικά τον Leandro Mercado σε μια μάχη για την 6η θέση.

Η μάχη της κορυφής ‘άναψε’ δέκα γύρους πριν το τέλος, με τον Rea να προσπαθεί αποτυχημένα να περάσει μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο. Η 1η θέση άλλαξε δύο φορές χέρια σε μόλις μερικές στροφές, με τον Davies να κρατά απεγνωσμένα την πρωτοπορία, σκεπτόμενος ότι δεν έχει το περιθώριο για παραιτέρω απώλεια βαθμών.

Την ίδια στιγμή ο Lowes ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα, φτάνοντας με ταχύτατο ρυθμό τον teammate του, Michael van der Mark, στην 5η θέση. Ο Rea στο μεταξύ δεν είχε παρατήσει τη μάχη της κορυφής, ασκώντας διαρκή πίεση στον Davies χωρίς όμως παρακινδυνευμένες κινήσεις.

Πέντε γύρους πριν το τέλος η μάχη της 1ης θέσης φούντωσε για τα καλά, με τους πρώτους έξι αναβάτες να δημιουργούν τρία group των δύο αναβατών το κάθε ένα. Ο Lowes πιο πίσω κατάφερε στο μεταξύ να περάσει τον Ολλανδό van der Mark, που δεν είχε το ρυθμό για να απαντήσει.

Με τον Rea να πιέζει αφόρητα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον Davies για την 1η θέση, μπήκαμε στον προτελευταίο γύρο. Οι δύο τους ήταν πάρα πολύ κοντά και η διαφορά τους δεν ξεπερνούσε σε καμία περίπτωση το 0.2sec.

Ο Davies, έχοντας αντέξει όλο τον αγώνα, στην είσοδο της τελευταίας παρατεταμένης στροφής του προτελευταίου γύρου, έχασε τον έλεγχο της Ducati του από μπροστινό, με το πόδι του να εγκλωβίζεται κάτω από τη μοτοσυκλέτα του που σύρθηκε για πολλά μέτρα.

Ο Ουαλός σηκώθηκε, έδωσε όμως έναν απροβλημάτιστο τελευταίο γύρο στον Rea που πανηγύρισε την 5η συνεχόμενη νίκη του, αυξάνοντας παράλληλα το βαθμολογικό του πλεονέκτημα από τον 2ο Sykes στους 47 βαθμούς. Απαρηγόρητος ήταν ο Davies που ‘έσπασε’ από την πίεση, χάνοντας ίσως και το τραίνο του φετινού πρωταθλήματος.

Στη 2η θέση κατέληξε ο Marco Melandri ο οποίος πήρε και μια διαφορά ασφαλείας από τον Tom Sykes στην 3η θέση, με τον Alex Lowes να ολοκληρώνει μια θέση μπροστά από τον van der Mark στην 4η θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Torres, Mercado, Laverty, Bradl και Hayden.

Αναλυτικότερα η κατάταξη: