WSBK Aragon – Superpole 2 – Ducati και Davies στην pole

Ο Ουαλός αναβάτης της Ducati θα εκκινήσει το πρώτο Σκέλος από την 1η θέση, έχοντας δίπλα του τις Kawasaki των Jonathan Rea και Tom Sykes.

Η διαδικασία της Superpole 2 είδε τους αναβάτες να χρησιμοποιούν το ελαστικό κατατακτηρίων της Pirelli, με τον Chaz Davies να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο πάνω στη Ducati Panigale R. Ο χρόνος του Ουαλού ήταν 1.49.319, με τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jonathan Rea, να μένει στη 2η θέση, μόλις 0.031sec μακριά από τον αναβάτη της Ducati.

Ελάχιστα πιο πίσω βρέθηκε ο Tom Sykes, ο οποίος έμεινε 0.173sec πίσω από την κορυφή, δείχνοντας ότι θα προσπαθήσει για κάτι καλό στην Ισπανική πίστα.

Δύο Ducati και μία BMW συμπληρώνουν τη δεύτερη σειρά εκκίνησης, με τους Marco Melandri, Xavi Fores και Jordi Torres να εκκινούν από την 4η, 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Την τρίτη σειρά εκκίνησης αποτελούν οι συμμετοχές των Michael van der Mark, Leandro Mercado και Eugene Laverty.

Την πρώτη δεκάδα των χρόνων συμπλήρωσε ο Nicky Hayden, μια θέση που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι η φετινή Honda δεν βρίσκεται στο επίπεδο που χρειάζονται οι αναβάτες της ώστε να πρωταγωνιστήσουν.

Τα τεχνικά προβλήματα δεν έλειψαν από τη σημερινή Superpole, με τους Alex Lowes (12ος) και Stefan Bradl (11ος) να αφήνουν στην άκρη της πίστας τις μοτοσυκλέτες τους.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Η εκκίνηση του πρώτου Σκέλους του WSBK θα δωθεί σε περίπου μισή ώρα (2 η ώρα ακριβώς).