Ducati MotoGP – Οι Ιταλοί δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το νέο fairing σύντομα

Το πολυσηζητημένο νεό fairing της Ducati που είδαμε για πρώτη φορά στις δοκιμές του Κατάρ φαίνεται πως τελικά δεν θα χρησιμοποιηθεί σε αγώνες, ή τουλάχιστον, όχι σύντομα.

Η ιδέα των Ιταλών ήταν πολύ διαφορετική από των άλλων. Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές ουσιαστικά φάρδαιναν τα fairing τους τοποθετώντας μέσα σε αυτά αεροδυναμικά πτερύγια, η Ducati αποφάσισε να πρωτοπορήσει, παρουσιάζοντας ένα ‘μούτρο’ σε στυλ Formula 1.

Το ‘hammerhead’, όπως ονομάστηκε λόγω του ότι θυμίζει το κεφάλι του ομώνυμου είδους καρχαρία, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στις δοκιμές του Κατάρ. Τότε, ο Andrea Dovizioso που το δοκίμασε, είπε ότι προσομοιάζει αρκετά την αίσθηση των πτερυγίων, όμως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα αρνητικά ήταν περισσότερα από τα θετικά.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Ιταλός έκανε την εμφάνισή του στο μέσο της στροφής, όμως δήλωσε με σιγουριά πως θα το δούμε εν δράση κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το ‘hammerhead’ να μην είναι ακόμη αυτό που θέλουν στην Ducati, έχει όμως την προοπτική να γίνει.

Ο Jorge Lorenzo δοκίμασε το νέο fairing της Ducati και στη Jerez

Την Τετάρτη η ομάδα του Borgo Panigale πραγματοποίησε το προγραμματισμένο ιδιωτικό της τεστ στην πίστα της Jerez, με τον Jorge Lorenzo να δοκιμάζει εκ νέου το νέου fairing της ομάδας του. Όμως ακόμη και μετά το τεστ σε μια διαφορετική πίστα από το Κατάρ, τεχνικός της ομάδας των ‘κόκκινων’ τόνισε στο crash.net:

«Δεν σχεδιάζουμε να το πιστοποιήσουμε αυτή τη στιγμή. Ακόμη δουλεύουμε πάνω του

Η ομάδα της Ducati – όπως και όλες οι άλλες κατασκευάστριες εταιρίες εκτός της KTM – έχουν δικαίωμα κατασκευής μόνο δύο fairing για φέτος και από ότι φαίνεται, το ‘hammerhead’ δεν βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ώστε υποχρεώσει την ομάδα στην κατοχύρωση του πρώτου από τα δύο.

Πιθανώς οι άνθρωποι της αγωνιστικής ομάδας των ‘κόκκινων’ να περιμένουν και άλλα συμπεράσματα από τον Michelle Pirro, ο οποίος φημολογείται ότι δουλεύει πάνω σε αυτό το project της ομάδας κάθε φορά που η εταιρία πραγματοποιεί δοκιμές.

Έτσι, μόνο αν το ‘hammerhead’ φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο θα το δούμε πάνω στις μοτοσυκλέτες των Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo σε κάποιο αγωνιστικό τριήμερο. Και από την δική μας πλευρά, το επιθυμητό επίπεδο είναι τουλάχιστον 90% επιτυχίας, ώστε να μένει ακόμη ένα 10% για το δέυτερο φετινό σχέδιο των Ιταλών.

Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε για την επόμενη κίνηση της Ducati, η οποία όμως, να είστε σίγουροι, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια…