Παρουσίαση WSBK – Αποκαλύφθηκε η νέα Panigale R των Davies-Melandri (pics)

Η Ducati αποκάλυψε τη νέα της μοτοσυκλέτα, με την οποία οι Chaz Davies και Marco Melandri καλούνται να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο WSBK.

Το 2016 η Panigale στα χέρια του Davies ήταν εκρηκτική και ήταν η μοναδική απειλή έναντι στην παντοδυναμία της Kawasaki των Rea και Sykes. Ο Ουαλός τα τελευταία δύο χρόνια πρωταγωνιστεί, έχοντας κατακτήσει το 2015 την 2η θέση στην κατάταξη, ενώ πέρυσι ήταν 3ος. Ο Davies ευελπιστεί φέτος να είναι η σειρά του ώστε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο θεσμό.

#7 Chaz Davies – Ducati Panigale R WSBK

Σχετικά με την νέα μοτοσυκλέτα, δήλωσε: «Η μοτοσυκλέτα δείχνει ίδια, όμως η ομάδα στην Μπολώνια δούλεψε πολύ το χειμώνα ώστε να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα.

«Για μένα το 2016 ήταν μια σημαντική χρονιά και το 2017 θα είναι μια ακόμη σημαντική χρονιά ώστε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Είχα πολλές επιτυχίες πέρυσι, όμως είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την καλή δουλειά και να έχουμε δυνατά αποτελέσματα και αυτή τη χρονιά.

#7 Chaz Davies – Ducati Panigale R WSBK

«Κέρδισα 16 φορές με την Panigale R και κάθε φορά, σε κάθε αγώνα η μοτοσυκλέτα γίνεται καλύτερη και νομίζω ότι θα συνεχίσει να γίνεται κάπως έτσι, ώστε να νικήσουμε την Kawasaki και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.»

Ο Chaz Davies θα έχει νέο teammate για το 2017, με τον Marco Melandri να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, πέρνοντας τη θέση του Davide Giugliano. Ο Ιταλός ήταν αρκετό καιρό εκτός αγώνων, όμως τα πρόσφατα τεστ έδειξαν ότι η ταχύτητα δεν είναι κάτι που μπορεί να χάσει εύκολα κάποιος.

#33 Marco Melandri – Ducati Panigale R WSBK

«Κέρδισα πολλές νίκες στο WSBK, όμως έχασα και πολλά πρωταθλήματα. Ο καιρός έφτασε ώστε να επιτύχουμε τους κύριους στόχους μας, πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο αυτή τη σημαντική Ιταλική μάρκα, αυτό είναι το όνειρό μου» ξεκίνησε να λέει ο Melandri.

«Θα είναι δύσκολο να νικήσω τον Chaz, όμως θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ώστε να βελτιωθούμε και να φτάσουμε στους κοινούς στόχους μας.»

#33 Marco Melandri – Ducati Panigale R WSBK

Η επόμενη επίσημη παρουσίαση ομάδας του WSBK θα πραγματοποιηθεί στις 9/2, με την Kawasaki να προβάλλει για πρώτη φορά τα χρώματα της νέας ZX-10RR.

Εμπρός και πίσω όψεις της Panigale R WSBK

 

H νέα Panigale R WSBK από διαφορετικές οπτικές

Αφήστε μια απάντηση