Παρουσίαση – SWM Superdual 650

Η SWM παρουσίασε για το 2017 μια adventure μοτοσυκλέτα με μονοκύλινδρο κινητήρα 650cc και γοητευτική εμφάνιση, με την ονομασία ‘Superdual 650′. Και, παρ’ ότι η εταιρία έχει επανέλθει στο χώρο εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αυτή η adventure μοτοσυκλέτα φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε να εδραιωθεί η SWM και πάλι στην αγορά.

Η ‘περιπετειώδης’, Ιταλικής κατασκευής μοτοσυκλέτα έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο ευρύ κοινό το 2016, ως ένα μοντέλο προ-παραγωγής. Πολύς κόσμος έδειξε το ενδιαφέρον του για αυτή, καθώς η ελκυστική εξωτερική της εμφάνιση αλλά και η κατηγορία αναβατών στην οποία απευθύνεται της έδωσαν ‘πόντους’ στα μάτια του αγοραστικού κοινού.

Η SWM Superdual 650 είναι βασισμένη στην Husqvarna TE 630, ενώ κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο της Lombardia, στην Ιταλία.

Κάνοντας αρχή με τον υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο κινητήρα, θα δούμε ότι αποδίδει 54hp στις 7.500σαλ, με τη μέγιστη ροπή του να αγγίζει τα 39ft-lb 500σαλ χαμηλότερα. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι έχει να κινήσει 169kg χωρίς βενζίνη, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν είναι μια μοτοσυκλέτα επιδόσεων. Όμως, δεν είναι αυτός ο σκοπός της.

Η μοτοσυκλέτα της Μιλανέζικης φίρμας είναι μια μαζεμένη, όμορφη, touring δίτροχη, η οποία με το 18l τεπόζιτό της υπόσχεται να σε πάει παντού. Μάλιστα, για να αποδείξει τις καταβολές της, υπάρχει και ειδικό ‘travel kit’ με βαλίτσες της Givi και LED φώτα ομίχλης.

Επιστρέφοντας στα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, βλέπουμε ότι το όμορφο, σωληνωτό πλαίσιο, συνεργάζεται με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, τόσο για το εμπρός, όσο και για το πίσω μέρος.

Έτσι, το να την φέρεις ‘στα μέτρα σου’ γίνεται εύκολη υπόθεση, καθώς οι ρυθμίσεις μπορεί να είναι βασικές, επιτρέπουν όμως αλλαγές ανάλογα με τα γούστα του ιδιοκτήτη.

To εμπρός αντεστραμμένο πηρούνι ρυθμίζεται ως προς την επαναφορά του, ενώ το πίσω αμορτισέρ της Sachs ρυθμίζεται ως προς την συμπίεση, την επαναφορά και την προφόρτιση του ελατηρίου.

Τα φρένα της SWM Superdual 650 προέρχονται από την επίσης Ιταλική Brembo, η οποία και παρέχει στη μοτοσυκλέτα τις δαγκάνες για το εμπρός και το πίσω μέρος. Μάλιστα, οι δίσκοι των 300mm για το εμπρός μέρος και των 220mm για το πίσω μέρος έχουν σχεδίαση τύπου ‘ μαργαρίτα’, κάνοντας την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας ακόμη πιο σύγχρονη.

Εν κατακλείδι, η μοτοσυκλέτα της αναγεννημένης SWM φαίνεται πως φέρει αρκετές αρετές οι οποίες μπορούν να την καθιερώσουν στην αγορά, ενώ σε λίγο καιρό φθάνει και στο νησί μας μέσω της SWM Motorcycles Cyprus.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!