H Suzuki θα παρουσιάσει την SV650X Concept στο Tokyo Motor Show

Και η ρετρομάνια καλά κρατεί… Όπως όλα δείχνουν, η Suzuki δε θα μείνει έξω από το ‘χορό’ των ρετρό και cafe racer μοτοσυκλετών. Yamaha, Ducati, Kawasaki, Honda και άλλες εταιρίες έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους στην κατηγορία και τώρα η Suzuki θα παρουσιάσει το concept SV650X, μία SV650 ντυμένη με ιδιαίτερου στυλ ‘καλούδια’.

Στο Tokyo Motor Show οι Ιάπωνες θα έχουν σημαντική ανατροφοδότηση από το κοινό, μετρώντας το πόσο επιθυμητό μπορεί να καταστεί από τον κόσμο το εν λόγω μοντέλο.

Το νέο αυτό concept θεωρείτε εξέλιξη του SV650 Rally Concept το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι στην ίδια έκθεση, ενώ όπως όλα δείχνουν το μοντέλο είναι έτοιμο να περάσει στην γραμμή παραγωγής.

Τα περισσότερα μέρη της μοτοσυκλέτας είναι ίδια με αυτά της απλής SV650, όμως η προσθήκη των προβολών ομίχλης, του μικρού φέρινγκ, του ρετρό στυλ πίνακα οργάνων, των clip on, αλλά και της σέλας με τις χαρακτηριστικές ραφές – δείγμα μιας άλλης εποχής, δίνουν τις απαραίτητες ‘πινελιές’ για το γύρισμα του χρόνου στο παρελθόν.

Ο γενικός διευθυντής της Suzuki στην Αγγλία, Paul de Lusignan δήλωσε:

«Το SV650 Rally δημιούργησε έντονο ενδιαφέρον στο περσινό show με ρετρό στυλ μηχανές, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους αναβάτες. Το SV650X είναι η εξέλιξη εκείνης της ιδέας και μεταφράζεται στο πως θα είναι όταν θα βγει στην παραγωγή».

«Προς το παρόν δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το πότε θα βγει στην παραγωγή. Πρώτα θα εκτιμήσουμε τις αντιδράσεις για το SV650X πριν οριστικοποιήσουμε τα σχέδια μας».

Το SV650X concept αναμένεται να παρουσιαστεί στις 17 Οκτωβρίου στο Tolyo Moto Show, όπου η Suzuki θα δει τις πρώτες αντιδράσεις του κοινού. Στη συνέχεια, το εργοστάσιο του Hamamatsu αναμένεται να πάρει την τελική του απόφαση του μετά τις 12 Νοέμβρη, μετά και το πέρας της έκθεσης EICMA στην Ιταλία.

Εκεί η εταιρεία θα παρουσιάσει την ιδέα της και στο Ευρωπαϊκό κοινό, θέλοντας να πάρει το feedback και της συγκεκριμένης αγοράς, όπου οι ρετρό μοτοσυκλέτες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.