Παρουσίαση – KTM 1290 Super Adventure R, S και T

Η μοτοσυκλέτα των ταξιδιών και της περιπέτειας (KTM Adventure) ανανεώθηκε για το 2017, προσφέροντας τρεις νέες εκδόσεις που αντικαθιστούν τα μοντέλα τα περσινής χρονιάς.

Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι η φιλοσοφία των τριών διαφορετικών εκδόσεων δεν άλλαξε, με τις Adventure R, S και T να παραμένουν ως είχαν. Όμως τώρα, η περσινή 1190 Adventure δίνει τη θέση της στη νέα 1290, όπως γίνεται και με την έκδοση ‘R’, που θα διαθέτει και αυτή το νέο κινητήρα. Η μικρότερη αλλαγή έρχεται στην έκδοση ‘T’, η οποία αντικαθιστά την περσινή 1290 Super Adventure.

Οι νέες μοτοσυκλέτες θα διαθέτουν για φέτος τον ίδιο δικύλινδρο σε διάταξη ‘V’ LC8 κινητήρα των 1.301cc, στον οποίο τροποποιήθηκε η εισαγωγή για πιο ομαλή απόδοση. Μια απόδοση που φθάνει τους 160hp και τα 103ft-lb ροπής.

Η νέα KTM Super Adventure R 2017

Τα ηλεκτρονικά καλούδια υπάρχουν σε μεγάλες δόσεις στις νέες KTM, οι οποίες διαθέτουν το MSC της Bosch (Motorcycle Stability Control), καθώς και το ABS αλλά και το traction control υπό κλίση. Επιπρόσθετα, υπάρχουν και τρεις επιλογές οδήγησης (Street, Sport και Rain) για όλες τις εκδόσεις, τη στιγμή που στην έκδοση ‘R’ υπάρχει και η επιλογή Off -Road.

Μένοντας σε αυτά που συναντώνται και στις τρεις μοτοσυκλέτες, βλέπουμε την εντυπωσιακή νέα TFT οθόνη των 6.5in να δεσπόζει μπροστά από το τιμόνι, ενώ πλέον υπάρχει και μια πρακτική ένδειξη της πίεσης των ελαστικών. Στο βασικό εξοπλισμό διατίθεται το cruise control, με την εκκίνηση του κινητήρα να μη χρειάζεται πια κλειδί.

Αλλαγές υπάρχουν και στα φώτα, με το εμπρός μέρος να θυμίζει κάπως το επίσης νέο KTM SuperDuke 1290. Τα φλας επίσης δέχθηκαν την τεχνολογία LED.

Η νέα KTM Super Adventure S 2017

Στα φρένα βλέπουμε προϊόντα της Ιταλικής Brembo, η οποία διαθέτει και στις τρεις μοτοσυκλέτες ένα σετ δίσκων 320mm για το εμπρός μέρος, μαζί με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων. Για το πίσω μέρος υπάρχει ένας δίσκος 267mm.

Aς δούμε όμως τώρα κάθε έκδοση ξεχωριστά. Η νέα Super Adventure S, είναι η Adventure με τις περισσότερες ασφάλτινες καταβολές. Οι διαδρομές των αναρτήσεων τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος είναι μικρότερες, ενώ οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικές. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το ρυθμιζόμενο ύψος σέλας, το οποίο θα βολέψει αρκετούς περισσότερους αναβάτες. Τέλος οι τροχοί της είναι 19in για το εμπρός μέρος και 17in για το πίσω.

 

Αντίθετα με την έκδοση ‘S’, η ‘R’ είναι η πιο χωμάτινη έκδοση από τις τρεις. Το πλαίσιο και τα κάγκελα προστασίας είναι βαμμένα πορτοκαλί, ώστε να ξεχωρίζει από τις άλλες. Οι τροχοί σε αυτή την περίπτωση είναι 21in για μπροστά και 18in για πίσω, με τις αναρτήσεις της WP να φέρουν ειδικές ρυθμίσεις με αυξημένη διαδρομή.

Σε αυτή την περίπτωση το ABS μπορεί να απενεργοποιηθεί για τον πίσω τροχό, ενώ και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα κάνουν την εμφάνισή τους. Hill Hold Control (HHC), Motor Slip Regulation (MSR) και ένα quickshifter δύο κατευθύνσεων αναβαθμίζουν και άλλο την νέα μοτοσυκλέτα.

Η νέα KTM Super Adventure T 2017

Η τελευταία έκδοση, η ‘T’, όπως προδιαθέτει και το όνομά της προορίζεται για πιο touring χρήση. Είναι μάλιστα ένας συνδυασμός των άλλων δύο εκδόσεων, έχοντας επιπρόσθετες προστασίες για τη μοτοσυκλέτα σε περίπτωση πτώσης, διαφορετικούς τροχούς και μακρύτερες αναρτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση