Benelli Leoncino 2018 – Το «μικρό» λιοντάρι του Pesaro με ένα χρόνο εμπειρίας

Το όνομα Leoncino δεν είναι νέο για την Benelli. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του έξι δεκαετίες πριν, παρ’ όλα αυτά όμως, η σύγχρονη εκδοχή του ονόματος συμπληρώνει φέτος μόλις έναν χρόνο ζωής.

Η Benelli Leoncino τέθηκε στην διάθεση του κοινού μέσα στο 2017 και αμέσως έκανε αίσθηση με το scrambler στυλ και το σπιρτόζικο, διαφορετικό χαρακτήρα της.

Για την πλειοψηφία του κοινού, αυτή ήταν μια επιτυχημένη μετάβαση ενός ονόματος του παρελθόντος σε μια μοτοσυκλέτα του σήμερα. Και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και σίγουρα όχι εύκολα.

Η Benelli όμως τα κατάφερε αρκετά καλά και δανειζόμενη στοιχεία από την καλοπουλημένη και εξίσου νέα, TRK 502, δημιούργησε το νέο «μικρό» λιοντάρι.

Με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 500cc και απόδοση 46 ίππων στις 8.500σαλ, η Leoncino διαθέτει «καρδιά» που μπορεί να σε πάει παντού με άνεση. Γνωρίζοντάς τον μέσω της TRK, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι διαθέτει ότι χρειάζεται για να σε μετακινήσει μέσα στην πόλη και να σε ταξιδέψει εκτός αυτής, αρκεί να ξέρεις τι θα του ζητήσεις.

Το πλαίσιο είναι τύπου trellis και οπτικά συμβαδίζει απόλυτα με το υπόλοιπο στυλ της Leoncino, ενώ συνεργάζεται με ανάποδο πιρούνι 45mm για τις αποσβέσεις των ανωμαλιών του εμπρός μέρους και ένα τοποθετημένο στο πλάι αμορτισέρ για το πίσω μέρος.

Η υπέρβαση για την μοτοσυκλέτα της Ιταλικής φίρμας έχει έρθει στον τομέα των φρένων, όπου συναντούμε δύο δίσκους 320mm για το εμπρός μέρος, συνδυασμένους με ένα σετ δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια δαγκάνα ενός εμβόλου και ένας δίσκος 260mm. Η μοτοσυκλέτα της Benelli διαθέτει ελαστικά που προορίζονται για ασφάλτινη χρήση, ενώ οι τροχοί του μοντέλου είναι αλουμινένιοι 17in.

Οι διαστάσεις τους «ακροβατούν» ανάμεσα στην ευελιξία και τα ικανοποιητικά περιθώρια κλίσης, με το εμπρός ελαστικό να έχει διαστάσεις 120/70-17 και το πίσω 160/60-17.

Στυλιστικά, η Leoncino είναι μια μοτοσυκλέτα που ξεχωρίζει δίχως να έχει κάτι κραυγαλέο επάνω της. Οι καθαρές, όμορφες γραμμές του σχεδίου της, από το εμπρός φτερό με το λέοντα που κάθεται αναπαυτικά, έως και το τελείωμα της κοντής ουράς, όλα έχουν τοποθετηθεί σε αρμονία.

Σε αυτή την αρμονία ρόλο παίζουν και οι σωστές χρωματικές επιλογές που έχει δώσει η Benelli στη μοτοσυκλέτα της. Εναλλάσοντας επιλογές για το κοστούμι όπως το κόκκινο, το ασημί, το καφέ και το μαύρο πάνω στον σταθερά μαύρο «καμβά» που αποτελείται από την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα, η Leoncino αποπνέει «φρεσκάδα» και Ιταλικό στυλ.

Στυλ που αν καλοσκεφτείς και την τιμή των €6.690, το αγοράζεις φθηνά. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που διατίθεται να πάει τον αναβάτη της παντού, ενώ για τα πιο «ανήσυχα» πνεύματα μπορεί να αποτελέσει και την ιδανική βάση για customizing.

Ειδικά το τελευταίο κομμάτι δείχνει ότι το υποστηρίζει ιδιαίτερα και η «μαμά» εταιρεία, για αυτό και ετοιμάζονται ήδη οι εκδόσεις trail και η εντυπωσιακή sport που είδαμε στην Διεθνή Έκθεση της Eicma και αναμένεται να τεθούν προς πώληση μέσα στη χρονιά.

Όσο για τα υπόλοιπα, υπομονή. Σε λίγες ημέρες θα οδηγήσουμε τη βασική έκδοση και το BikersTime θα σας δώσει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την Scrambler μοτοσυκλέτα της Benelli.