Παρουσίαση – Husqvarna 701 Supermoto και 701 Enduro

Η Husqvarna θα διαθέσει στις αγορές του 2017 δύο νέες μοτοσυκλέτες, όπου η τεχνολογία και οι επιδόσεις θα είναι το σήμα κατατεθέν τους. Μην ανησυχείτε όμως, η εμφάνιση τους είναι τέτοια, που θα συμβαδίζει απόλυτα με τα κύρια χαρακτηριστικά τους.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, οι δύο μονοκύλινδρες ‘βολίδες’ μοιράζονται την ίδια κινητήρια μονάδα. Τα 692.7cc του νέου μονοκύλινδρου κινητήρα αποδίδουν το αρκετά μεγάλο νούμερο των 74hp/8.000σαλ, με την ροπή να φθάνει τα 52.4ft-lb/ 6.750σαλ.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και τα νέα Husky γίνονται αυτομάτως ηγέτες των κατηγοριών τους στον τομέα των επιδόσεων. Πραγματικά θα έχει πολύ ενδιαφέρον η οδήγηση ενός τέτοιου ‘κτήνους’ σε μια διαδρομή μέσα στο δάσος (Enduro) ή σε μια σφικτή πίστα καρτ (Supermoto). Ειδικά στην δεύτερη περίπτωση, δεν ξέρω αν θα χρησιμεύει κάποια άλλη ταχύτητα εκτός από την 1η και την 2η.

Επειδή όμως οι δύο μοτοσυκλέτες δεν έχουν κατασκευαστεί μόνο για πίστες ή αγωνιστική χρήση, η Husqvarna με πρωτοποριακές λύσεις στον τομέα της αξιοπιστίας του κινητήρα, αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να επισκέπτεσαι τον μηχανικό σου πριν τα 10.000χλμ. Τουλάχιστον όσο αφορά τα service.

Η νέα Husqvarna 701 Supermoto

Η κατανάλωση βενζίνης από τον μεγάλο μονοκύλινδρο κινητήρα δεν θα είναι κάτι που θα σε απασχολήσει πολύ, καθώς είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να έχει αρκετά χαμηλή κατανάλωση. Αυτό σε συνδυασμό με την αρκετά αραιή συχνότητα των service, προσφέρουν στον ιδιοκτήτη ένα αρκετά χαμηλό κόστος κατοχής και συντήρησης.

Και επειδή προηγουμένως είπαμε για δύναμη, μη σας τρομάζει το νούμερο. 74hp είναι πολλοί, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό είναι το πως αποδίδονται και όχι το πόσοι είναι στο δυναμόμετρο. Οι τεχνικοί της Husqvarna αναφέρουν ότι η δύναμη έρχεται αρκετά ήπια από το τετραβάλβιδο κινητήρα με τα δύο μπουζί.

Επίσης, με τους μεγάλους μονοκύλινδρους κινητήρες να έχουν αποτελέσει στο παρελθόν μεγάλο μπελά’ στον τομέα της άνεσης και των κραδασμών, ο νέος ‘701’ διαθέτει έναν ενδιάμεσο άξονα εξισορρόπησης κραδασμών.

Τελειώνοντας με τον κινητήρα, το σώμα ψεκασμού της Keihin είναι 50mm  και δεν έχει καμία μηχανική σύνδεση με την γκαζιέρα, προσφέροντας καλύτερη απόκριση στο γκάζι και καλύτερη οδηγισημότητα όταν αυτό είναι ελαφρώς ανοιχτό.

Η νέα Husqvarna 701 Enduro

Το πλαίσιο τύπου ‘trellis’, οι αναρτήσεις και τα πλαστικά μέρη και των δύο εκδόσεων παραμένουν ίδια σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές μοτοσυκλέτες, με την πρώτη ματιά να εντοπίζει την αισθητική αλλαγή από το ‘φρεσκάρισμα’ των χρωμάτων.

Στην έκδοση Supermoto τα φρένα συνδυάζονται αρμονικά με το ABS της Bosch, ενώ υπάρχει και το γκάζι τύπου ‘Ride-By-Wire. Επιπρόσθετα εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο η σειρά των εργοστασιακών αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας, για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις και πιο ‘δυναμική’ εμφάνιση.

Η έκδοση Enduro διαθέτει αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά, εξασφαλίζοντας την ομαλή μεταφορά της ιπποδύναμης στο έδαφος. Το ABS της Bosch υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση, ενώ οι νέοι – υψηλής αντοχής – τροχοί της DID δίνουν μια ακόμη ‘νότα’ αναβάθμισης στο φετινό μοντέλο.

Η σειρά των εργοστασιακών αξεσουάρ είναι αρκετά μεγάλη και για την έκδοση Enduro, ακολουθώντας την ίδια γραμμή με αυτή της αδελφής της, Supermoto.

Οι δύο μοτοσυκλέτες θα διατίθενται στην Κυπριακή αγορά μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Αφήστε μια απάντηση