AMA SX 450 & 250 – Arlington – Πρώτη για Musquin, ακάθεκτος ο Hill

Ο έκτος αγώνας του πρωταθλήματος AMA SX είδε τον Marvin Musquin να κατακτά την πρώτη του φετινή νίκη στα 450cc, τη στιγμή που ο Justin Hill κατέκτησε την τέταρτη συνεχόμενη πρωτιά του στη μικρή κατηγορία.

Το AT&T STADIUM στο Arlington του Texas φιλοξένησε τον χθεσινό αγώνα του AMA Supercross, με τον Justin Hill να αποδεικνύεται κορυφαίος στα 250cc.

Στη μεγάλη κατηγορία είχαμε δράματα, με πτώσεις και επανεκκίνηση του αγώνα, με τον τελικό να κερδίζεται από τον Marvin Musquin, τη στιγμή που ο Ryan Dungey είδε τη διαφορά του να αυξάνεται από τους διώκτες του στο βαθμολογικό πίνακα.

450cc – Πρώτη νίκη στην κατηγορία για Musquin, «κερδισμένος» ο Dungey

Η εντυπωσιακή βραδιά ξεκίνησε από νωρίς για τη μεγάλη κατηγορία, με το πρώτο Heat να φιλοξενεί μια σπουδαία μάχη ανάμεσα στους δύο teammate, Ryan Dungey και Marvin Musquin. Νικητής αναδείχθηκε ο περσινός πρωταθλητής Dungey, με τον Musquin να τερματίζει στον τροχό του. Πίσω τους ο Blake Baggett με μια ακόμη KTM.

Το δεύτερο Heat ανήκε στον Justin Bogle της ομάδας του Ricky Carmichael, με τους Mike Alessi και David Millsaps να τερματίζουν πίσω του. Σε «μπελάδες» μπήκε ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων, Eli Tomac, ο οποίος τερμάτισε μόλις 11ος και χρειάστηκε να περάσει και από τον δεύτερο ημιτελικό για να φτάσει στον τελικό της βραδιάς.

Στον τελικό την εκκίνηση πήρε ο αποφασισμένος Musquin, με τον Justin Bogle και τον Cooper Webb να τον ακολουθούν στη 2η και 3η θέση. Στο μεταξύ οι Tomac και Dungey έκαναν καταστροφική αρχή, με τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας να πέφτουν στην 7η και 13η θέση αντίστοιχα. Ο Tomac σύντομα άρχισε να φθάνει το γκρουπ που οδηγούσε στο βάθρο, τη στιγμή που ο Dungey «πετούσε» πιο πίσω ανεβαίνοντας γρήγορα θέσεις.

Ο αναβάτης της Kawasaki είχε μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να κερδίσει έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα έναντι του Dungey, όμως 12 λεπτά πριν το τέλος έπεσε, κάνοντας μάλιστα ζημιά στην μοτοσυκλέτα του. Παράλληλα, ο Dungey συνέχισε την «αναρρίχησή» του, με τον Cooper Webb να είναι άτυχος, βγαίνοντας προσωρινά εκτός αγώνα, λόγω σκασμένου πίσω ελαστικού και ενώ οδηγούσε από την 2η θέση.

Έτσι ο Musquin έφτασε ανενόχλητος στην πρώτη νίκη της καριέρας του στα 450cc, ενώ με αυτόν τον τρόπο πέρασε και στη 2η θέση της βαθμολογίας. Cole Seely και Jason Anderson έκλεισαν την τριάδα του βάθρου, ενώ ο Dungey, έπειτα από ένα εξαιρετικό comeback, κατάφερε να τερματίσει 4ος.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.

250cc – Άτυχος ο Mcelrath, νικητής ο Hill

Ο Shane Mcelrath πήγε στον αγώνα του Arlington με ένα και μόνο σκοπό· να επαναφέρει στη μοτοσυκλέτα του τα κόκκινα number plate που υποδηλώνουν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, τα οποία και είχε χάσει στον προηγούμενο αγώνα από τον Justin Hill. Έτσι, στο πρώτο Heat ήταν καταιγιστικός, κερδίζοντας με άνεση εμπρός από τους Jeremy Martin και Aaron Plessinger.

Στο δεύτερο Heat είχαμε την «ενδοοικογενειακή» μάχη των αναβατών της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki, με τον Hill να επικρατεί οριακά του Austin Forkner. Αρκετά πιο πίσω ολοκλήρωσαν οι Dan Reardon και Martin Davalos.

Ο μεγάλος τελικός αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία, καθώς ήταν η ώρα για τους Hill και Mcelrath να λύσουν τις διαφορές τους. Η εκκίνηση βρήκε τον αναβάτη της KTM να στρίβει 1ος, με τον Hill να προσπαθεί να του επιτεθεί ευθύς εξ’ αρχής. Ο Mcelrath όμως αμύνθηκε καλά και άρχισε έναν εκπληκτικό οδηγικό μονόλογο, ξεφεύγοντας στην κορυφή.

Πιο πίσω ο Plessinger ξεκινούσε πολύ άσχημα με την Yamaha του, όμως με εντυπωσιακή και ταχύτατη οδήγηση ανέβαινε συνεχώς θέσεις. Ο Mcelrath οδηγούσε σταθερά τον αγώνα, ελέγχοντας την διαφορά, με τους αναβάτες της Kawasaki να τον ακολουθούν από απόσταση.

Ώσπου δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ήρθε η καταστροφή για τον αναβάτη από το Canton. Ο Shane Mcelrath εγκατέλειψε από βλάβη στη μοτοσυκλέτα του, ανοίγοντας τον δρόμο στον Hill για την 4η φετινή, συνεχόμενη νίκη του. Έτσι ο αναβάτης της Kawasaki έκανε το 1-2 για την ομάδα του, με τον Forkner να τον ακολουθεί στο βάθρο και τον Plessinger να ολοκληρώνει μια φοβερή επαναφορά, κλείνοντας την πρώτη τριάδα.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.

O επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στη Minneapolis, στις 18/2.

Αφήστε μια απάντηση