Αποκαλύφθηκε η TVS Apache RR 310 ή αλλιώς… η BMW G310R με τα fairing

Η Ινδική TVS αποκάλυψε την νέα Apache RR 310, μια mini supersport μοτοσυκλέτα η οποία μας απασχολεί από τις πρώτες της εμφανίσεις ως concept, λόγω της εντυπωσιακής της εμφάνισης αλλά και της συγγένειάς της με την «γυμνή Γερμανίδα», BMW G310R.

Επτά μήνες μετά την αποκάλυψη του BikersTime για το ότι η μοτοσυκλέτα των Ινδών βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής της (θυμηθείτε εδώ), ήρθε η ώρα για την TVS να αποκαλύψει το τελικό μοντέλο της Apache RR 310.

Μια μοτοσυκλέτα που εξελίχθηκε με τις «ευλογίες» της BMW, ενώ πρέπει να θυμήσουμε ότι η G310R των Βαυαρών κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της TVS στην Ινδία. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η νέα mini supersport είναι μια πολύ στενή συγγενής της G310R, δανειζόμενη πολλά στοιχεία από την naked μοτοσυκλέτα της BMW.

Ο κινητήρας της Ινδικής μοτοσυκλέτας είναι ο γνωστός μας μονοκύλινδρος των 313cc και απόδοσης 34 ίππων, παρ’ όλο που η TVS παρουσίαζει κάπως διαφοροποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την BMW.

Για την ακρίβεια, οι Ινδοί αναφέρουν χωρητικότητα 312.2cc, ίδια ιπποδύναμη αλλά σε διαφορετικές στροφές (9.700σαλ-TVS, 9.500σαλ-BMW), ενώ και η ροπή παρουσιάζει διαφορές (2.78kg στις 7.700σαλ-TVS, 2.85kg στις 7.500σαλ-BMW).

Η διαφορά στην απόδοση των δύο μοτοσυκλετών ίσως προέρχεται από διαφορετική χαρτογράφηση στον κινητήρα από τις δύο εταιρείες.

Ίδιο είναι και το πλαίσιο των δύο μοτοσυκλετών, το οποίο είναι ατσάλινο σωληνωτό. Η διαφορά ανάμεσά τους βρίσκεται στο υποπλαίσιο, με αυτό της Apache RR 310 να φέρει τις βάσεις των πίσω μαρσπιέ, σε αντίθεση με της G310R που αποτελούν προέκταση του πλαισίου.

Πέρα από αυτή τη διαφορά όμως, η Apache γίνεται πιο supersport από ότι η μοτοσυκλέτα της BMW με τα clip-ons της, την υψηλότερη σέλα της (στα 810mm), το κοντύτερο μεταξόνιο και φυσικά την «ντυμένη» εμφάνιση, η οποία διαφέρει ελάχιστα από το concept «Akula» που είχαμε δει αρχικά από την TVS.

Ο πίνακας οργάνων είναι LCD σε κάθετο σχήμα και διαφέρει σε σχέση με τον οριζόντιο της BMW, ενώ οι τροχοί και τα φρένα της θυγατρικής της Brembo, ByBre, είναι πανομοιότυπα και στις δύο μοτοσυκλέτες. Διαφορετικοί είναι οι δίσκοι των δύο μοτοσυκλετών, καθώς στην TVS Apache RR 310 δεν είναι οι τυπικοί στρογγυλοί.

Το βάρος της mini supersport είναι 170kg γεμάτη, σχεδόν 11kg περισσότερα από αυτά της naked G310R, ενώ το ABS θα είναι διαθέσιμο στον εργοστασιακό εξοπλισμό, υποδηλώνοντας ότι οι Ινδοί έχουν βλέψεις και για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση που να «φέρνει» την μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη, ενώ αν έρθει, δεν αποκλείεται να την δούμε «ντυμένη» στα λογότυπα της BMW αντί της άσημης TVS.