Με πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή η Honda στις 8 Ώρες της Suzuka για το 2018

Η Honda ετοιμάζει πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη για τον περιφήμο αγώνα των 8 Ωρών της Suzuka για το 2018, καθώς η Big ‘H’ θέλει πίσω το στέμμα του νικητή από την κυρίαρχη των τελευταίων τριών ετών, Yamaha.

Η Ιαπωνική φίρμα θα συμμετέχει τη νέα χρονιά με εργοστασιακή συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα γοήτρου για τις εγχώριες εταιρείες, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά το 2008 και τη συμμετοχή των Ryuichi Kiyonari και Carlos Checa. Τότε, το εργοστασιακό δίδυμο της Honda κατάφερε να πετύχει τη νίκη.

Έκτοτε η Honda πέτυχε ακόμη πέντε νίκες στο θεσμό με τις ομάδες HARC Pro και FCC TSR, με την τελευταία να έρχεται το 2014, πριν δηλαδή μονοπωλήσει τις νίκες η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha (νικήτρια το 2015-16-17).

Παρά τις προσπάθειες της Big ‘H’ (η οποία επιστράτευσε ακόμη και τον Casey Stoner), η Yamaha αποδείχθηκε ανίκητη, χρησιμοποιώντας εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και αναβάτες από το MotoGP. Έτσι, η Honda θα ανεβάσει το επίπεδό της, χρησιμοποιώντας για το 2018 εργοστασιακή συμμετοχή και κορυφαίου επιπέδου αναβάτες.

Ο πρώτος εξ’ αυτών θα είναι ο πρωταθλητής των Ιαπωνικών Superbike, Takumi Takahashi, ενώ είναι πολύ πιθανό να τον πλαισιώσουν αναβάτες της Honda από το MotoGP. Και με αυτό δεν εννοούμε φυσικά τον Marc Marquez ή τον Dani Pedrosa, αλλά είναι πολύ πιθανό να δούμε σύσσωμη της ομάδα του Lucio Cecchinello στη Suzuka το 2018.

Άλλωστε, ο Cal Crutchlow έχει εργοστασιακό συμβόλαιο με τη Honda, ενώ το 2017 βρέθηκε ένα βήμα πριν τη συμμετοχή του στον εν λόγω αγώνα. Τελικά αποφάσισε να μην συμμετέχει, όμως η νέα χρονιά μπορεί να τον βρει αγωνιζόμενο και εκεί.

Από την άλλη πλευρά, ο teammate του στο MotoGP, Takaaki Nakagami, έχει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί, καθώς κατάγεται από εκεί και «χρωστάει» – κατά κάποιο τρόπο – στη Honda το εισιτήριό του για το MotoGP από τη Moto2.

Πάντως, αν οι συμμετοχές των Crutchlow-Nakagami επιβεβαιωθούν, τότε η Honda θα έχει μια πανίσχυρη ομάδα που θα μπορεί να της αποφέρει την πολυπόθητη νίκη.