Στο τελικό στάδιο η νέα BMW S310RR (TVS Akula)

Η TVS – με αρκετή συνεισφορά από την BMW – έχει αναλάβει τη δημιουργία της νέας ‘μικρής’ supersport των Βαυαρών, με τις τελευταίες φωτογραφίες να δείχνουν ότι η νέα S310RR είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας.

Η TVS Akula – όπως είναι το προσωρινό της όνομα – έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό πέρυσι στο Auto Expo της Ινδίας, μαγνητίζοντας τα βλέμματα με την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Με την προσθήκη της BMW S310RR η ‘μικρή’ κατηγοριά των supersport αναμένεται να πάρει ‘φωτιά’

Η δημιουργία της έχει ως στόχο την αγορά των entry-level supersport μοτοσυκλετών, με τους περισσότερους κατασκευαστές να έχουν ήδη παρουσίασει τις δικές τους προτάσεις. Μια κατηγορία η οποία έχει όλο και περισσότερο ανταγωνισμό (και ενδιαφέρον), καθώς οι ‘μικρές’ αυτές μοτοσυκλέτες αποκτούν ολοένα και περισσότερο κοινό.

Όσο αφορά την ‘καρδιά’ της S310RR περιμένουμε να δούμε την ίδια που φέρει και η ‘γυμνή’ G310R, με τον μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα απόδοσης 34hp να αναμένεται σε πιο ‘γυμνασμένη’ μορφή, για να ταιριάζει με τις νέες ανάγκες που θα εξυπηρετεί.

Οι τελευταίες φωτογραφίες δείχνουν τη μοτοσυκλέτα να δοκιμάζεται στο δυναμόμετρο, ενώ δείχνει ότι η πολύ όμορφη σχεδίασή της έχει διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφη σε σχέση με την όψη του concept που είδαμε πέρυσι. Εντάξει, έχουν τοποθετηθεί φώτα, φλας και πίσω μαρσπιέ, αλλιώς όμως δεν θα έβγαινε στην παραγωγή.

Οι φωτογραφίες από το δυναμόμετρο μαρτυρούν ότι η νέα μοτοσυκλέτα των Βαυαρών έχει μπει στην τελική ευθεία

Οι σημαντικές διαφορές εντοπίζονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και στο τιμόνι, με το πίσω φανάρι να έχει αλλάξει κάπως την – ομολογουμένως – εντυπωσιακή ουρά της αρχικής μορφής και το τιμόνι να βρίσκεται αρκετά ψηλά για την κατηγορία της μοτοσυκλέτας.

Βέβαια αυτά μπορεί και να αλλάξουν μέχρι η μοτοσυκλέτα να κυλήσει τις ρόδες της έξω από τη γραμμή παραγωγής. Αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο είναι ότι ο πρώτος καρπός της TVS και της BMW είναι σχεδόν έτοιμος για την αγορά, έπειτα από τέσσερα χρόνια συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η νέα S310RR αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της τον Ιούλιο του 2017 οπότε, αν σας άρεσε, ξεκινήστε να μαζεύετε χρήματα. Προλαβαίνετε. Ως τότε όμως, δείτε ένα video της αγωνιστικής έκδοσης από την TVS.