Video – Το πρώτο υλικό από την νέα Ducati V4 Superbike

Το ότι η νέα Ducati V4 Superbike εξελίσσεται μέρα με την ημέρα ως την τελική αποκάλυψή της τον Νομέβριο στην EICMA (ίσως και λίγο νωρίτερα στο Misano), είναι ένα γεγονός που το γνωρίζαμε. Το πως ακούγεται όμως η μοτοσυκλέτα με τον πολυαναμενόμενο, νέο V4 κινητήρα των Ιταλών, το μαθαίνουμε μέσω του παρακάτω video!

Το Maxxmoto κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο video της νέας μοτοσυκλέτας του Borgo Panigale, δίνοντας στην δημοσιότητα εικόνα (όχι ξεκάθαρη), αλλά κυρίως ήχο, που πραγματικά εντυπωσίαζει! Ουσιαστικά, σε αυτή τη μορφή, η νέα V4 Superbike ακούγεται σαν καθαρόαιμη αγωνιστική!

Για την ακρίβεια, ο ήχος που παράγεται από την Ιταλίδα θυμίζει ελαφρώς μια… συμπατριώτισσά της, την Aprilia RSV4 – κάτι που είναι κάπως αναμενόμενο, καθώς οι δύο μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν την ίδια διάταξη κινητήρα. Την ίδια διάταξη τουλάχιστον στα ‘χαρτιά’, καθώς όπως μας έχουν συνηθίσει οι Ιταλοί, είναι πιθανότερο να δούμε μια διάταξη ‘L’ στο νέο κινητήρα τους.

Αν μπορούμε να συγκρίνουμε τους κινητήρες των Aprilia και Ducati, αυτός των ‘κόκκινων’ έχει οξύτερο ήχο, ενώ δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο πρόθυμος κατά το ανέβασμα των στροφών.

Σε αυτό ίσως παίζει το ρόλο του και το σύστημα desmo που χρησιμοποιεί η Ducati στους κινητήρες της, το οποίο φημίζεται για το ότι μπορεί να ανεβάσει περισσότερες στροφες έναντι των συμβατικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα και το κλείσιμο των βαλβίδων.

Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η μοτοσυκλέτα που παρακολουθούμε στο video, έτσι το υλικό αυτό ίσως απέχει κάπως από το τελικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον πήραμε τα πρώτα δείγματα της νέας μοτοσυκλέτας, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τους φίλους των ‘κόκκινων’.

Δείτε το video: