Ετοιμάζεται Scrambler 1100 από την Ducati;

H Μπολονέζικη εταιρεία έκανε λόγο πριν από καιρό για 5 σημαντικές ανακοινώσεις στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου (EICMA), με τις δύο πρώτες να είναι η ολοκαίνουργια Panigale V4 και η εξίσου νέα Monster 821. Σύμφωνα με φήμες όμως, η τρίτη ανακοίνωση ίσως περιλαμβάνει μια νέα Scrambler· τη Scrambler 1100.

Η Ducati έχει δημιουργήσει ως τώρα 7 διαφορετικές εκδόσεις της Scrambler, με τις 6 από αυτές να διαθέτουν τον κινητήρα των 803cc απόδοσης 73hp. Η τελευταία είναι η ‘μικρή’ της σειράς, καθώς η SIXTY62 διαθέτει έναν κινητήρα 399cc με 40hp. Τι θα λέγατε όμως και για μια μεγάλη Scrambler;

Σίγουρα η  Ducati μας έχει συνηθίσει να έχει μια μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα σε κάθε μια από τις μικρές οικογένειές της, έναν ‘ηγέτη’ στον οποίο οι φίλοι του εκάστοτε μοντέλου θα βρουν τα απόλυτα χαρακτηριστικά για την κάθε σειρά.

Αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και στην σειρά Scrambler, καθώς οι φήμες στην Ιταλία ‘οργιάζουν’ για μια νέα έκδοση 1100cc. Η μοτοσυκλέτα θα είναι πιο μυώδης από ποτέ, ενώ ο κινητήρας της θα είναι πιθανώς ο Desmodue Evolution εναρμοσμένος για τις προδιαγραφές Euro4, καθώς την τελευταία φορά που τον είδαμε κινούσε τις Monster του 2013.

H απόδοση αυτού του κινητήρα είναι σχεδόν 100hp, οπότε μιλάμε για περίπου 30hp περισσότερους σε σχέση με την έως τώρα κορυφαία έκδοση της Scrambler. Αν μάλιστα οι φήμες είναι σωστές, τότε θα υπάρχει μια ‘τέλεια’ ισορροπία ανάμεσα στις εκδόσεις, καθώς κάθε διαφορετική έκδοση σε κυβισμό θα έχει 30hp διαφοράς σε σχέση με την επόμενη.

Αν τελικά πίσω από τον καπνό υπάρχει και φωτιά, τότε θα δούμε την αποκάλυψη της νέας μοτοσυκλέτας στις 6 Νοεμβρίου στην EICMA. Μια μοτοσυκλέτα η οποία θα έρθει να συμπληρώσει την σειρά των Scrambler, δίνοντας την ευκαιρία στους επίδοξους αγοραστές για μια πιο… ‘Big thing’ έκδοση.

Υπομονή λοιπόν, άλλωστε εμείς στο BikersTime.com θα παρευρεθούμε στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου, λύνοντας όλες τις απορίες σχετικά με τα νέα μοντέλα που έρχονται. Μείνετε συντονισμένοι!