WSBK Jerez – Race 2 – Αήττητος συνέχισε ο Rea

Ο Jonathan Rea έκανε το ‘διπλό’ στην Ισπανική πίστα, αφήνοντας στη 2η και 3η θέση τους εργοστασιακούς αναβάτες της Aruba.it Ducati, Melandri και Davies.

Όπως και στο χθεσινό, Α’ Σκέλος της Jerez, έτσι και σήμερα είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας, έπειτα από ένα περιστατικό που συνέβη στον εναρκτήριο γύρο ανάμεσα στους Davies και Laverty. Η διάρκεια του αγώνα μειώθηκε στους 19 γύρους και έπειτα από μια μικρή διακοπή, η δράση άρχισε και πάλι.

Ως το τέλος του πρώτου γύρου ο χθεσινός νικητής και ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2017, Jonathan Rea, ανέβηκε στην 2η θέση (από την 9η στο grid), ενώ ως τα φρένα της πρώτης στροφής προσπάθησε να πάρει τα ηνία από τον Ολλανδό van der Mark.

Η πρώτη προσπάθεια του Βορειοϊρλανδού ήταν αποτυχημένη, όμως στα μέσα του δεύτερου γύρου ήταν σε θέση να περάσει στην κορυφή της κούρσας. Έκτοτε ο Rea ήταν για άλλη μια φορά ασταμάτητος πάνω στην Kawasaki του, ανοίγοντας σύντομα διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του.

Τελικά έφτασε στο νήμα 2.7sec ταχύτερα από τον 2ο Marco Melandri, ενώ αυτή ήταν η 52η νίκη του στο WSBK και 14η φετινή. Με αυτή του τη νίκη ο αναβάτης της Kawasaki ισοφάρρισε τον Troy Bayliss στη σχετική λίστα με τους πιο πολυνίκεις αναβάτες του WSBK, ενώ πλέον βρίσκεται μόνον επτά νίκες πίσω από τον κορυφαίο, Carl Fogarty.

Με την υπόθεση νίκη να έχει τελειώσει αρκετά νωρίς στον αγώνα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη της 2ης θέσης. Στα πρώτα στάδια του αγώνα ο van der Mark προηγούταν των Davies, Melandri, Lowes και Sykes, με τον Ιταλό να είναι ο δυνατότερος όλων.

Κάποια λάθη του όμως δεν του έδωσαν το περιθώριο για έναν απροβλημάτιστο αγώνα, καθώς σημείωσε αρκετά ανοίγματα στις γραμμές του και χρειάστηκε να παλέψει ως το τέλος της κούρσας για να κατακτήσει την 2η θέση.

Τελικά κατάφερε να νικήσει τον teammate του δύο γύρους πριν το τέλος, με τους αναβάτες της Ducati να ολοκληρώνουν τον αγώνα με το 2-3.

Πίσω από τις Ducati τερμάτισε ο Lowes σε μια ακόμη δυνατή 4η θέση, ενώ ο Sykes ολοκλήρωσε στην 5η και πλέον ισοβαθμεί με τον Davies στη 2η θέση της κατάταξης. Μια θέση πιο πίσω τερμάτισε ο van der Mark, ο οποίος παρά την καλή του αρχή, περιορίστηκε πιο πίσω εξ’ αιτίας κάποιων λαθών του.

Πολύ ενδιαφέρουσα μάχη είχαμε για την 7η θέση μεταξύ των Fores και Guintoli, με νικητή τον πρώτο. Ο Γάλλος πάντως ήταν και πάλι εντυπωσιακός, δείχνοντας πως έχει ακόμη τη δυναμική για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK.

Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Mercado και Torres, ενώ εκτός αγώνα τέθηκαν οι Jezek, Lavert και Schmitter.

Μετά και τον σημερινό αγώνα, η Kawasaki εξασφάλισε και τον Τίτλο των κατασκευαστών στην κατηγορία.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Α’ Σκέλους:

WSBK Jerez 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 2 Results
WSBK Jerez 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 2 Results

Μπορείτε να θυμηθείτε το Α’ Σκέλος του WSBK στην Ισπανία  εδώ.