Ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2017 – Μέρος 1ο – Ξεχειλίζει μοτοσυκλέτα!

Η Ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας επέστρεψε για το 2017, σε μια διοργάνωση η οποία έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό και από ότι φάνηκε την περίμεναν πολλοί! Το bikerstime.com δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το γεγονός και βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει το κλίμα (και το φωτογραφικό υλικό) λίγο πριν το Cyprus Motor Show που θα πραγματοποιηθεί στις 4-7 Μαΐου.

Ο χώρος του Ολυμπιακού κέντρου Ξιφασκίας ξεχειλίζει… μοτοσυκλέτα από χθες το πρωί, σε μια διοργάνωση η οποία έλειπε από τον Έλληνα εδώ και εννέα χρόνια. Αυτό φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου, καθώς ήδη από την πρώτη ημέρα υπήρχε αρκετή κίνηση από τους λάτρεις – και όχι μόνο – της μοτοσυκλέτας.

Τα περίπτερα των εταιριών ήταν ομολογουμένως καλοστημένα και πολύ όμορφα, με τους μεγάλους χώρους να καταλαμβάνονται από τις μεγάλες αντιπροσωπείες του χώρου. Οι μικρότερες αντιπροσωπείες και τα αξεσουάρ δεν λείπουν, χαρίζοντας έτσι στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εικόνα με έμφαση όμως στα νέα μοντέλα.

Το περίπτερο της Brixton που έκανε τον ντεμπούτο της στην Ελλάδα

Στα περίπτερα αυτό που συναντάμε είναι όλα τα μοντέλα του 2017 με την ποικιλία να είναι αντίστοιχη των Διεθνών Σαλονιών που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του περασμένου χρόνου, ‘παρέα’ με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες από το MotoGP των Valentino Rossi, Marc Marquez αλλά και την KTM RC16 του Alex Hoffman.

Ούτε το WSBK έλειψε, με την Aprilia να φέρνει στο περίπτερο του Piaggio Group (όπου ανήκει) την αγωνιστική RSV4 του Leon Haslam από τη χρονιά του 2015, ενώ η Honda είχε στο χώρο και τη CRF που συμμετείχε στο φετινό Rally Dakar.

Το περίπτερο της BMW, το οποίο είχε τεράστια γκάμα

Τα εκθέματα της Έκθεσης είναι πάρα πολλά και θα χρειαστείς ώρα για να τα ‘χαζέψεις’ όλα, όμως ο μοτοσυκλετιστής νιώθει ότι βρίσκεται στο δικό του χώρο και η λέξη ‘δυσανασχετώ’ δεν ακούγεται καν. Εκτός και αν έπεισες κάποιον (ή κάποια) που δεν ασχολείται να έρθει μαζί σου, εκεί το πράγμα μπορεί και να αλλάζει, όμως έπρεπε να το περιμένεις.

Τα θετικά στοιχεία της έκθεσης είναι πολλά και ένα από τα σημαντικότερα είναι ότι η πρόσβαση στο χώρο είναι έυκολη, το parking είναι άφθονο και η τιμή εισόδου μόλις 5€. Με αυτό τον τρόπο οι διοργανωτές προσκαλούν και πάλι το κοινό να θαυμάσει τη μοτοσυκλέτα, ένα όχημα το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα.

Το περίπτερο της Yamaha με τις Tenere, MT και SCR 950 να κλέβουν την παράσταση

Στα θετικά φυσικά συγκαταλέγεται και το ότι ο επισκέπτης μπορεί να φύγει ‘γεμάτος’ από αυτή του την εμπειρία, καθώς εκτός από το οπτικό κομμάτι που συναντάς, υπάρχει η δυνατότητα των test ride έξω από τον χώρο της έκθεσης, σε ασφαλές φυσικά περιβάλλον και όχι στο δρόμο.

Εν αναμονή λοιπόν της δικής μας έκθεσης επί Κυπριακού εδάφους (στην οποία και θα παρεβρεθούμε) πάρτε μια πρώτη γεύση από το τι επικρατεί στην Ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας, μέσα από το φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε.

Στο περίπτερο της Husqvarna ξεχώρισε φυσικά το Vitpilen
Το περίπτερο της Suzuki ήταν εκεί με αρκετά νέα μοντέλα

*Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος με το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό από τα υπόλοιπα περίπτερα, αλλά και το κλίμα του Σαββατοκύριακου που η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να κορυφωθεί.