Red Bull Rookies Cup – Κυνηγώντας το όνειρο

Γνώρισα τον Γιαννάκη (Γιάννης Περιστεράς) πριν από 10 χρόνια περίπου. Στις Σέρρες – ή πιο σωστά – στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Όταν χαζευα τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες στα box της πίστας και σταματώντας να περιεργαστώ μια πρασινοκόκκινη Yamaha R6, είδα δίπλα της ένα παιδικό καροτσάκι με το μωρό μέσα του να χαίρεται στους ήχους και στην φασαρία των μηχανικών που έφτιαχναν και ρύθμιζαν την αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Ήταν δεν ήταν δύο χρονών. Κοντοστάθηκα και διαπίστωσα ότι η προσοχή μου ήταν στο να παρατηρώ τις εκφράσεις στο παιδικό αυτό προσωπάκι. Λένε ότι όταν γύρω σου κυκλοφορούν μικρόβια κολλάς και συ και η ‘δουλειά’ είχε γίνει.

Σε αυτό το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο Νίκος Περιστεράς. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μεταδώσει στον μικρό του υιο, τον Γιαννάκη, το πιο μεγάλο και ίσως το πιο όμορφο μικρόβιο. Αυτό της ενασχόλησης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Θυμάμαι ότι είχα φύγει από κεί με ένα χαμόγελο πιστεύοντας ότι ο μικρούλης αυτός θα μας απασχολήσει ευχάριστα στο μέλλον και να, που περίπου δέκα χρόνια μετά, ο μικρός ακόμη Γιαννάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της εως τώρα ζωούλας του.

Κυνηγώντας το δικό του όνειρο αλλά και το όνειρο όλων των Ελλήνων φίλων των δύο τροχών, θέλει να γίνει ο πρώτος αμιγώς Έλληνας που θα συμμετάσχει στην νέα εποχή των Grand Prix. Τo Red Bull Rookies Cup είναι ένας θεσμός, μια δοκιμασία που ταλαντούχοι νέοι από όλο τον κόσμο δοκιμάζονται/αγωνίζονται και οι δέκα καλύτεροι παίρνουν ένα μοναδικό εισιτήριο, ένα εισιτήριο που τους οδηγεί στον μαγικό κόσμο του MotoGP και ίσως ένα συμβόλαιο με την αγωνιστική ομάδα της ΚΤΜ.

Ο Γιάννης Περιστεράς είναι ο μικρότερος από όλους. Για μας είναι και ο πιο ταλαντούχος. 109 ‘τεράστιοι’ μικροί από όλο τον κόσμο θα δώσουν έναν όμορφο αγώνα για δέκα θέσεις ή μάλλον για εννιά γιατί η μία είναι ήδη κλεισμένη.

Κυρίες και κύριοι ο μίστερ JOHN 41 είναι στην Αλμερία (με τον αριθμό 7 αυτή τη φορά) για να κάνει περήφανη μια χώρα που δοκιμάζεται, αλλά μια χώρα που ξέρει να παλεύει, που ξέρει να μάχεται, που ξέρει να αντιστέκεται, που ξέρει να νικά.

Έχοντας στο πλευρό του τον πατέρα του Νίκο και τον πολυπρωταθλητή και προπονητή του Σάκη Συνιώρη, ο μικρός Γιαννάκης είναι εκεί για να μείνει, είναι εκεί όχι μονο για να κυνηγήσει, αλλά για να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Καλή επιτυχία Γιάννη, καλή επιτυχία ομάδα, καλή επιτυχία ΕΛΛΑΔΑ.

Δημήτρης Αραβανής – MotoGP Fans Of Greece