MotoGP Sepang – FP1&FP2 – Κορυφαίος ο Dovizioso τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο

Ο Andrea Dovizioso ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της σημερινής, πρώτης ημέρας ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Sepang, με τον Ιταλό αναβάτη να είναι ο κορυφαίος τόσο στο στεγνό οδόστρωμα του FP1 όσο και στο βρεγμένο του FP2. 

FP1: Λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση της διαδικασίας άρχισε να βρέχει πάνω από την πίστα της Μαλαισίας, η οποία σταμάτησε όμως σύντομα. Ώσπου να στεγνώσει το οδόστρωμα δεν υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα από τους αναβάτες, μετά τα πρώτα 25 λεπτά του FP1 όμως η δράση άρχισε κανονικά.

Οι χρόνοι αρχικά ήταν αρκετά ψηλά, στη συνέχεια όμως τα δευτερόλεπτα ‘κατέβαιναν’ ένα-ένα και με 15 λεπτά να απομένουν, ο Marc Marquez πέρασε στην κορυφή με 2.03.472. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Zarco να περάσει στην 1η θέση (2.02.841), ο Marquez απάντησε άμεσα όμως με 2.01.232 αρχικά και 2.00.950 στη συνέχεια.

Ο χρόνος του Ισπανού έμοιαζε αρκετά καλός ώστε να του δώσει την 1η θέση του FP1, ο Bautista όμως ήταν σε θέση να βελτιώσει και άλλο την επίδοση του πρωταθλητή με το πέσιμο της καρώ σημαίας (2.00.742).

Ο αναβάτης του Aspar είδε το όνομά του να σκαρφαλώνει στην 1η θέση των χρόνων για λίγα δευτερόλεπτα, σύντομα εκθρονίστηκε όμως από τον χρόνο του Andrea Dovizioso που ήταν και αυτός που υπερίσχυσε στη διαδικασία (2.00.671).

Έτσι ο Bautista ολοκλήρωσε στη 2η θέση, με τον Zarco να σημειώνει την 3η ταχύτερη επίδοση με 2.00.807. Σχεδόν ένα δέκατο πιο αργός από τον Γάλλο ήταν ο Maverick Vinales (2.00.903), ενώ ο Marquez υποχώρησε τελικά στην 5η θέση.

Τη δεκάδα των χρόνων συμπλήρωσαν οι Crutchlow (6ος), Abraham (7ος), Barbera (8ος), Pedrosa (9ος) και Lorenzo (10ος), με την παρουσία πέντε μοτοσυκλετών της Ducati στους πρώτους 10 να αποδεικνύει ότι η Sepang είναι σύμμαχος της Ιταλίδας.

Η Ιταλική τριπλέτα των Rossi, Iannone και Petrucci έμεινε εκτός των πρώτων δέκα, την ώρα που η wildcard συμμετοχή του Michael van der Mark στη σέλα της Yamaha Tech3 απέφερε μια 19η θέση.

MotoGP Sepang - FP1&FP2 2017 - Andrea Dovizioso
Ο Andrea Dovizioso ξεκίνησε εξαιρετικά την πρώτη ημέρα στη Sepang, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν πιέστηκε ιδιαίτερα για να βρεθεί στην κορυφή. Όπως τόνισε όμως χαρακτηριστικά, ο Marc Marquez είναι σε όλες τις περιπτώσεις γρήγορος, έτσι το να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά είναι μια αρκετά δύσκολη αποστολή

FP2: Οι συνθήκες στην πίστα της Sepang άλλαξαν προς το χειρότερο το μεσημέρι στη Μαλαισία, με τη βροχή να κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στη δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών. Στο βρόχινο FP2 είχαμε μια αντιπαράθεση των δύο διεκδικητών του φετινού Τίτλου, με τους Marquez και Dovizioso να αλλάζουν μεταξύ τους την 1η θέση στους χρόνους.

Έπειτα από αρκετές εναλλαγές ο Dovizioso αποδείχθηκε κορυφαίος και νίκησε τον αντίπαλό του με σχεδόν 0.5sec διαφοράς (+0.526sec), με τον Marquez να μην απειλείται από κανέναν άλλο. Ο Lorenzo έμεινε ακόμη 0.5sec πίσω από τον Ισπανό και πάνω από 1sec σε σχέση με τον teammate του.

Οι εργοστασιακές Yamaha έδειξαν βελτίωση στις βρόχινες συνθήκες και βρέθηκαν στις θέσεις 4 και 6, με τον Vinales να ηγείται του Rossi. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Danilo Petrucci, ο οποίος είναι πάντοτε πολύ δυνατός σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στην 7η θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Alvaro Bautista, μπροστά από το δίδυμο της Suzuki (Rins 8ος, Iannone 9ος) και τον μοναδικό αναβάτη της Aprilia για αυτό το GP, Sam Lowes. Εκτός δεκάδας βρέθηκε ο Zarco που σημείωσε πτώση στα τελευταία λεπτά, ενώ ο van der Mark ήταν και σε αυτή την περίπτωση 19ος.

Έτσι η προσωρινή πρώτη δεκάδα που περνά απ’ ευθείας στο αυριανό Q2 έμεινε ανέπαφη από τις πρωϊνές ελεύθερες δοκιμές, καθώς κανείς δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του από το FP1. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι οι Rossi, Iannone και Petrucci κινδυνεύουν να περάσουν από το Q1, αν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στο αυριανό FP3.

Αναλυτικότερα η κατάταξη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων της πρώτης ημέρας:

MotoGP Sepang - FP1&FP2 2017 Results
MotoGP Sepang 2017 Αποτελέσματα FP1 & FP2