Η Honda έφτασε τα 100.000.000 Super Cub!

Όσες φορές και αν το διαβάσεις, όσες φορές και αν το ψιθυρίσεις για να το ακούσεις και να το κατανοήσεις, φαίνεται αδιανόητο. Το θρυλικό Honda Super Cub, έφτασε τα 100.000.000 μοντέλα παραγωγής!

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε φυσικά ότι το ‘παπί’ της Honda είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, οι οποίες εκκίνησαν πριν σχεδόν 60 χρόνια στο εργοστάσιο Yamamoto στα βόρεια του Τόκυο.

Εκεί ‘γεννήθηκε’ το πρώτο Super Cub (C100) και έκτοτε έγινε παγκόσμια γνωστό, χάρη στην επιμονή του κ. Soichiro που πίστευε ότι αυτό το μοντέλο θα εδραιώσει την εταιρεία του στο διεθνές στερέωμα. Έτσι και έγινε.

Το ‘παπί’ που αγαπήθηκε ιδιαιτέρως σε όλες του τις μορφές από το Ελληνικό κοινό, έφτασε πριν λίγες ημέρες τα 100.000.000 τεμάχια, ένα νούμερο το οποίο δικαιώνει την πίστη του ιδρυτή της Big ‘H’ στο ταπεινό ‘παπί’.

Η Honda μάλιστα, εν έτη 2017 ετοιμάζει και τη νέα ‘γενιά’ των Super Cub, καθώς, όπως σας έχουμε πληροφορήσει ήδη, θα δούμε τρία νέα ‘παπιά‘ στο Tokyo Motor Show που εκκινά σε λίγες ημέρες.

Φυσικά η εταιρεία θα γιορτάσει το γεγονός της δημιουργίας των 100.000.000 τεμαχίων με μια ειδική έκδοση, χωρίς βέβαια να ξεφεύγει σε καμία περίπτωση από το αρχικό concept που είδαμε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Εξ’ άλλου αυτό το σχέδιο αποτελεί και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Super Cub, ενώ λόγω αυτού έγινε το πρώτο όχημα που κέρδισε τρισδιάστατο εμπορικό σήμα εγγραφής στην Ιαπωνία (2014).

Η Honda πραγματοποίησε μια ειδική εκδήλωση για να γιορτάσει το ξεχωριστό γεγονός για το όχημα και την ιστορία της, με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή, Takahiro Hachigo, να δηλώνει:

«Το Honda Super Cub – το οποίο δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία – ενσαρκώνει το πάθος της Honda ώστε να εξυπηρετεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τη χαρά να επεκτείνουν το δυναμικό της ζωής τους, επιδιώκοντας την ασυμβίβαστη ανάπτυξη προϊόντων που θέτει τους πελάτες πρώτα.

«Ως αποτέλεσμα, η σειρά Super Cub απολαμβάνεται εδώ και καιρό από πελάτες σε όλο τον κόσμο και ήταν σε θέση να φτάσει το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων μονάδων στην παγκόσμια αθροιστική παραγωγή.

«Η Honda θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των καιρών που αλλάζουν και να προσπαθεί να προσφέρει προϊόντα που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών της.»