WSBK Lausitzring – Race 1 – Επιστροφή στο πρωτάθλημα με νίκη Davies

Το πρωτάθλημα του WSBK επέστρεψε αυτό το τριήμερο στη δράση επί Γερμανικού εδάφους, με τον Chaz Davies να κερδίζει στο Α’ Σκέλος του Lausitzring τις δύο Kawasaki των Rea-Sykes. 

Το grid του αγώνα είχε στην κορυφή του το εργοστασιακό δίδυμο της Kawasaki, με τον Tom Sykes να έχει πετύχει μια ακόμη pole position για το 2017. Δίπλα του εκκινούσε ο Jonathan Rea, την ώρα που ο Chaz Davies είχε σταθμεύσει την Ducati του στην 6η θέση της σχάρας εκκίνησης.

Οι δύο αναβάτες των ‘πρασίνων’ έφυγαν καλά, όμως, ο Rea, στην προσπάθειά του να περάσει τον Sykes στην Στροφή 1, ανοίχτηκε χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Στο μεταξύ ο Davies είχε ξεκινήσει πολύ καλά, καταφέρνοντας στον δεύτερο γύρο να περάσει και τον Sykes στην κορυφή του αγώνα, θέτοντας τις βάσεις για μια ακόμη φετινή νίκη.

Ο αναβάτης της Ducati είχε τον ρυθμό να μείνει στην 1η θέση, με τον Rea να ανακάμπτει σύντομα και να τίθεται στο κατόπι του Ουαλού, αφού πρώτα πέρασε τον teammate του για τη 2η θέση. Ο αναβάτης της Kawasaki κατάφερνε να διατηρεί την διαφορά από τον αντίπαλό του κάτω από το μισό δευτερόλεπτο, χωρίς όμως να καταφέρει να βρεθεί σε απόσταση βολής.

Στα τέλη του αγώνα όμως ο Davies κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από τον διώκτη του, αυξάνοντας τη διαφορά του ως το νήμα στο +1.8sec. Αυτή ήταν η πέμπτη φετινή νίκη για τον Ουαλό, με τον Rea να αυξάνει με τη 2η θέση του τη διαφορά του από την 2η θέση της βαθμολογίας στους 63 βαθμούς, όπου βρίσκεται ο Sykes.

Από την πλευρά του ο Sykes συμπλήρωσε το βάθρο εμπρός από τον Marco Melandri, ο οποίος επέκτεινε πρόσφατα το συμβόλαιό του με το εργοστάσιο του Borgo Panigale και για το 2018. Ένα πολύ καλό αποτέλεσμα έφερε ο Leon Camier για την MV Agusta, με τον Βρετανό να ολοκληρώνει στην 5η θέση μπροστά από τον Alex Lowes.

Τη δεκάδα του Α’ Σκέλους στο Lausitzring συμπλήρωσαν οι Savadori, Fores, Torres και Laverty.

 

Τέλος, ακόμη ένα φετινός αγώνας έληξε άδοξα για την εργοστασιακή ομάδα της Honda, με την έκτακτη συμμετοχή του Davide Giugliano να εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα και τον Stefan Bradl να μην λαμβάνει μέρος, εξ’ αιτίας πόνων που ένιωσε στο χέρι του ως επακόλουθο μιας πτώσης που είχε την Παρασκευή.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Α’ Σκέλους:

WSBK Lausitzring 2017 Race 1 Results
WSBK Lausitzring 2017 Race 1 Results