Μια Scrambler Ducati 1299 Panigale!

Για πολλούς, η απόκτηση μιας Ducati Panigale 1299 αποτελεί ένα όνειρο. Η απόκτηση όμως μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας για μετατροπή σε… scrambler ίσως ακούγεται κάπως βάναυσο, ευτυχώς όμως (για τους λάτρεις της Superbike) το concept ‘Naughty Quadro’ του Alexey Afanasyev είναι μόνο ένα προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας.

Αν παραβλέψουμε ότι κάποιος προσπάθησε να αλλάξει το design μιας εκ των ομορφότερων μοτοσυκλετών που έχουμε δει ποτέ, τότα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Για την ακρίβεια, ο Afanasyev θέλησε να ‘χτίσει’ μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα γύρω από τον Superbike κινητήρα των 200+ ίππων.

Για αυτό, το πλαίσιο είναι δικής του έμπνευσης, όπως και το τεπόζιτο, η σέλα και τα φανάρια. Για να ‘δέσει’ το look της δημιουργίας του, ο Afanasyev έχει δώσει στη μοτοσυκλέτα του το χρώμα του μετάλλου, με ενδιαφέροντα σχέδια ζωγραφισμένα επάνω στο ειδικά διαμορφωμένο τεπόζιτο.

Επιπρόσθετα, τα εργοστασιακά clip-on έχουν πάει περίπατο και τη θέση τους έχει πάρει ένα κοντό σε μήκος τιμόνι, για πιο όρθια και άνετη θέση οδήγησης. Μπροστά από το τιμόνι υπάρχει μόνο ένα αναλογικό ταχύμετρο, του οποίου η βάση είναι τοποθετημένη ανάμεσα στα καβαλέτα του τιμονιού.

Ενδιαφέρουσα είναι και η όψη της σέλας, η οποία φέρει δύο έξυπνες χειρολαβές και vintage look, με το καφέ χρώμα να της πηγαίνει ‘γάντι’.

Κατεβαίνοντας χαμηλότερα και πιο πίσω, βλέπουμε ότι επιλέχθηκε ένα ψαλίδι από Monster S2R 1000, καθώς το look με το χωροδκτύωμα ταιριάζει πολύ καλύτερα με τη  scrambler εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Οι τροχοί εννοείται ότι είναι ακτινωτοί, με τους θηριώδεις εμπρός δίσκους της Panigale να δείχνουν ακόμη μεγαλύτεροι, χάρη στην ψηφιακή επέμβαση του δημιουργού.

Έτσι, παρ’ όλο που αρχικά η δουλειά του Afanasyev φαίνεται σαν να έχει καταστρέψει μια υπέροχη μοτοσυκλέτα, εμβαθύνοντας μπορούμε να πούμε ότι το project του είναι μια όμορφη δουλειά και κυρίως διαφορετική.

Μολονότι θα ήταν πολύ δύσκολο να δούμε μια τέτοια μοτοσυκλέτα να σταματά δίπλα μας σε κάποιο φανάρι, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ένα τέτοιο project να κυλά τις ρόδες του στον πραγματικό κόσμο.

Naughty Quadro 1299 Panigale left side
Όσο παράξενη και αν φαίνεται η Naughty Quadro αρχικά, τόσο σε ‘κερδίζει’ όσο την κοιτάζεις