Εντυπωσιασμένος ο Smith με την πρόοδο της KTM

Οι δοκιμές στη Μαλαισία ολοκληρώθηκαν και ο Bradley Smith δηλώνει ενθουσιασμένος με το βαθμό εξέλιξης της νέας του ομάδας.

Η KTM θα εκκινήσει στο Qatar την πρώτη της χρονιά στο MotoGP, επιλέγοντας το περσινό δίδυμο της Tech3 Yamaha για να οδηγήσουν τη νέα τη νέα μοτοσυκλέτα του κατασκευαστή.

Αυτή ήταν και η δεύτερη φορά που οι Bradley Smith και Pol Espargaro οδήγησαν την RC16, μετά την πρώτη τους επαφή στα τέλη του 2016 στη Βαλένθια.

Τα εξαρτήματα που οι δύο νέοι αναβάτες είχαν να δοκιμάσουν, ήταν και στις περιπτώσεις αρκετά, ώστε ο Αυστριακός κατασκευστής να εισέλθει στη μεγάλη κατηγορία με όσο το δυνατόν καλύτερο πακέτο.

Μεγάλη έμφαση δώθηκε στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας του 2017, με τον Smith να δοκιμάζει δύο νέα, ατσάλινα πλαίσια, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το κράτημα στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας.

Ο Smith δήλωσε χαρούμενος με το ένα εκ των δύο, ενώ θα μείνει με αυτό και για τις επόμενες δοκιμές στο Phillip Island.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών φέρνει ήδη αποτελέσματα, μιας και το πλαίσιο αυτό κατασκευάστηκε έπειτα από τις υποδείξεις των Smith-Espargaro στη Βαλένθια.

Μετά το πέρας των δοκιμών στη Sepang, ο Βρετανός ανέφερε: «Είχαμε διαφορετικά εξαρτήματα να της βάλουμε, ας πούμε ότι δοκιμάσαμε 10 εξαρτήματα και τα εννέα από αυτά ήταν καλύτερα.

«Δεν τα έχουμε πάντα αυτά και θα υπάρξουν στιγμές όπου δεν θα κάνουν διαφορά, ή δεν θα κάνουν τις βελτιώσεις που αναζητούμε.

«Όμως ως τώρα, ξεκάθαρα, οι πληροφορίες που ο Pol και εγώ δίνουμε και ο τρόπος που τα παιδιά τις ερμηνεύουν, δουλεύουμε χέρι με χέρι και αυτό μας κάνει ταχύτερους. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί.

«Ένιωσα ότι κάναμε κάποιες ξεκάθαρες βελτιώσεις στη μοτοσυκλέτα και εγώ και ο Pol δουλέψαμε στην ίδια κατεύθυνση σήμερα.

«Με την ίδια μοτοσυκλέτα κάνουμε παρόμοιους χρόνους, το οποίο προφανώς βοηθάει στην εξέλιξη (της μοτοσυκλέτας).

«Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, όμως υπάρχουν άλλα που έχω δει ότι εν συγκρίσει με άλλους κατασκευαστές, είμαστε αρκετά δυνατοί.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε πολλά θετικά από τη δουλειά που έχουμε κάνει, να είμαστε , μόνο 1.9 μακριά από τον ταχύτερο αναβάτη εδώ, στη Sepang – σε μια από τις μακρύτερες πίστες και στο πρώτο μας τεστ για το 2017 – πιστεύω ότι η KTM έκανε εξαιρετική δουλειά

Οι Espargaro και Smith ολοκλήρωσαν τις δοκιμές σημειώνοντας τον ίδιο ακριβώς ταχύτερο χρόνο (2.01.338), σε διαφορετικές όμως ημέρες. Για τον Ισπανό αυτό συνέβη την πρώτη ημέρα ενώ για τον Βρετανό την τελευταία.

O Smith ανέφερε ότι ένα πρόβλημα που ακόμη υπάρχει για την KTM είναι η έλλειψη ταχύτητας στις ευθείες, όμως οι τεχνικοί της ομάδας δουλεύουν ήδη πάνω σε αυτό.

«Οι μεγάλες ευθείες εδώ μας περιορίζουν κάπως, έτσι, από την άποψη του κινητήρα, είναι κάτι στο οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

«Το να είμαστε εκεί έξω και να κάνουμε γύρους είναι ζωτικής σημασίας, έτσι θα μπορούμε να ‘ανεβάσουμε’ την ταχύτητα όταν μας χρειάζεται. Και είναι ‘ελεύθερος’ χρόνος στην πίστα.

«Αυτή τη στιγμή, το να δουλέψουμε στην ταχύτητα για τις ευθείες δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να δουλέψουμε στο πλαίσιο, και για το πλαίσιο ως τώρα είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με ότι έχουμε κάνει.

«Ξέρω ότι έχουμε κάποια πράγματα στην πίσω τσέπη μας – όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και όλα είναι ξεκάθαρα για να τα πράξουμε, θα τα παρουσιάσουμε

Με την τελευταία του δήλωση ο Smith θα μπορούσε να εννοεί και κάποιου είδους νέο fairing για την RC16, το οποίο θα μπορεί να βοηθήσει την KTM σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της τελικής.

Ούτως ή άλλως είναι ίσως και το μοναδικό πράγμα που ένας κατασκευαστής θα άφηνε τελευταίο προς παρουσίαση, καθώς θα ήθελε να αποφύγει τυχόν αντιγραφές. Όμως τα παραπάνω, είναι εικασίες.

Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι οι Αυστριακοί θα έχουν φέτος την δυνατότητα κατασκευής απεριόριστων fairing, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές που δικαιούνται μόνον δύο.

Αφήστε μια απάντηση