Video – Η επεξήγηση του traction control από την KTM

Η KTM αποφάσισε να δείξει στο κοινό τα οφέλη της χρήσης του traction control, μέσω ενός video όπου συγκρίνονται δύο μοτοσυκλέτες. Η μία διαθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα και η άλλη όχι, ενώ όπως είναι φυσικό και οι δύο είναι KTM.

Το traction control (σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης) είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο συναντούμε ολοένα και περισσότερο στις νέες μοτοσυκλέτες. Παρ’ όλο που η χρήση του έγινε ευρέως γνωστή σε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες, τώρα το σύστημα αυτό συναντάται και σε δίτροχες μικρότερων κατηγοριών.

Σε αυτό το video η KTM πραγματοποιεί δοκιμές στις οποίες τονίζεται η σημασία της χρήσης του traction control, με την Αυστριακή εταιρεία να υποστηρίζει ότι το σύστημά της βοηθά στην επιτάχυνση, το φρενάρισμα και την αποτελεσματική διαχείριση του ελέγχου της μοτοσυκλέτας.

Οι δοκιμές γίνονται σε εκκίνηση από στάση με βρεγμένο οδόστρωμα, όπου με slow motion λήψη φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά στην περιστροφή του πίσω τροχού. Επιπρόσθετα, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς το όφελος στην επιτάχυνση, καθώς η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί το Motion Traction Control (MTC), διανύει τα πρώτα μέτρα πολύ ταχύτερα σε σχέση με αυτή που δεν το χρησιμοποιεί.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η επόμενη δοκιμή, όπου ο επαγγελματίας αναβάτης που πραγματοποιεί την επίδειξη ανοίγει απότομα τέρμα το γκάζι στο μέσο μιας στροφής. Η διαφορά είναι και πάλι ιδιαίτερα εμφανής, ενώ το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν προστίθεται νερό στην ίδια στροφή, για την ίδια δοκιμή!

Δείτε το video!