Zontes S310 – Η οικογένεια των supersport 300cc μεγαλώνει

Οι κατηγορίες που αφορούν μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα μοντέλα. Το ίδιο συμβαίνει και με την κατηγορία των supersport 250 – 300cc, με την Haojiang να παρουσιάζει τη δική της πρόταση – την S310.

Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Μήπως κάτι σε BMW; Έτσι είναι, η μοτοσυκλέτα της Κινέζικης φίρμας έχει το ίδιο όνομα με αυτό της ολοκαίνουργιας mini superbike των Βαυαρών, την S310RR.

Η μοτοσυκλέτα της Haojiang όμως, είναι κάτι το διαφορετικό. Για την ακρίβεια, η S310 δείχνει (οπτικά τουλάχιστον) να ‘δανείζεται’ διάφορα μέρη από διάφορες superbike της εποχής μας.

Για παράδειγμα, τα εμπρός φωτιστικά σώματα μοιάζουν αρκετά με αυτά της Honda CBR1000RR, ενώ οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων θυμίζουν κάτι από MV Agusta.

Με το οπτικό αποτέλεσμα να είναι καθαρά υποκειμενικό (όπως και στα περισσότερα πράγματα), η S310 φαίνεται πως κρύβει καλά ένα ‘άσσο’ πίσω από το fairing της.

Σε τι αναφερόμαστε; Μα φυσικά στον κινητήρα, ο οποίος είναι μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος, 312 κυβικών εκατοστών, απόδοσης 35 ίππων (σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας).

Αυτό το νούμερο είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας, με την πρόταση της Haojiang να τα ‘βάζει’ στα ίσια με τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στα 250 – 300cc.

Η Κινέζικη μοτοσυκλέτα θα έρθει και στην Ευρώπη (σε αντίθεση με άλλες Ασιατικές, μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες), έχοντας όμως ως έμβλημα το λογότυπο της Γαλλικής Zontes. Μάλιστα, η S310 υπάρχει ήδη στον κατάλογο των μοτοσυκλετών που θα διαθέτει η εταιρεία για το 2018.

Φυσικά, για να μπορεί να εισαχθεί στην Ευρώπη θα τοποθετηθεί ABS της Bosch, ενώ ο κινητήρας περνά ήδη τις προδιαγραφές Euro4. Τα 155kg της αναμένεται να βοηθήσουν τους νέους αναβάτες στην οδήγησή της, ενώ η τιμή της αναμένεται κοντά στα €4.600.

Η τελική παρουσίαση της Zontes S310  θα πραγματοποιηθεί στο CIMAMotor show της Κίνας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Haojiang S310 naked
Η Haojiang έχει κατασκευάσει ήδη και naked έκδοση της S310, η οποία δεν είναι σίγουρο αν θα βρεί το δρόμο της προς την Ευρώπη