MotoGP – Επιστρέφει και επίσημα ο Rossi!

Ο Valentino Rossi πήρε τελικά την μεγάλη απόφαση και θα παρευρεθεί κανονικά στο GP της Aragon για τον 14ο Γύρο της χρονιάς!

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Grand Prix είχε τραυματισθεί άσχημα στο πόδι λίγο πριν το Ιταλικό GP, όμως μετά από συνεχόμενες δοκιμές με μια YZF-R1M αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να συμμετέχει στην Aragon, μόλις 22 ημέρες μετά το ατύχημά του.

Παρ’ ότι η Movistar Yamaha είχε ανακοινώσει την αντικατάσταση του Ιταλού από τον Michael van der Mark για τον Ισπανικό Γύρο, εντούτοις ο Rossi αποφάσισε να επιστρέψει (αρκετά) νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο ίδιος ο Rossi τόνισε σε δηλώσεις του: «Ευτυχώς, χθες είχα μια καλή δοκιμή με την YZF-R1M μου στο Misano.

«Δοκίμασα και την προηγούμενη ημέρα, όμως η βροχή με σταμάτησε μετά από μερικούς γύρους. Χθες κατάφερα να συμπληρώσω 20 γύρους και να βρω τις απαντήσεις που έψαχνα.

«Τελικά, η δοκιμή ήταν θετική και θέλω να ευχαριστήσω τον Δρ. Lucidi και την ομάδα του, οι οποίοι με βοήθησαν να βρω τις καλύτερες λύσεις ώστε να νιώθω το λιγότερο δυνατό πόνο στο πόδι μου την ώρα της οδήγησης.

«Προφανώς, στο τέλος της δοκιμής πονούσα κάπως, όμως το πρωί πήγα στον Δρ. Pascarella για έναν ιατρικό έλεγχο και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

«Στο τέλος αποφάσισα να φύγω για την Aragon και να προσπαθήσω να οδηγήσω την M1 μου αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Αν κριθώ ικανός για να οδηγήσω, θα έχω την πρώτη πραγματική απάντηση μετά το FP1, καθώς το να οδηγήσω την M1 θα είναι μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση. Θα δούμε. Θα σας δω στην Aragon!»