Ο Lorenzo «θέλει» Stoner

Ο Jorge Lorenzo παραδέχθηκε ότι ενδιαφέρεται να έχει τη βοήθεια του Casey Stoner για τη νέα χρονιά, με τον Μαγιορκέζο αναβάτη να έχει στο πλάϊ του τον Αυστραλό, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρόσφατου τεστ στη Βαλένθια.

Ο Ισπανός εθεάθη πολλές φορές να συνομιλεί με τον Stoner κατά τη διάρκεια των διήμερων δοκιμών, ανταλλάσοντας πληροφορίες και γνώμες σχετικά με τη μοτοσυκλέτα που θα οδηγεί ο Lorenzo του χρόνου.

Το νέο αστέρι της Ducati παραδέχθηκε πρόσφατα σε δηλώσεις του ότι μεταξύ τους υπήρχε καλή επικοινωνία και κατανόηση, αφήνοντας το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας τους για ολόκληρη τη νέα χρονιά, ανοικτό.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η σχέση μου με τον Casey είναι πολύ καλή.

«Είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος, πολύ παρατηρητικός και ο οποίος δίνει καλές συμβουλές. Επίσης, αν και δεν έχει αγωνιστεί για αρκετά χρόνια, φθάνει σε μία πίστα και έχει την ικανότητα να πηγαίνει ταχύτερα από τους εργοστασιακούς αναβάτες

Ο Lorenzo «βλέπει» στα μάτια του Stoner τον νέο του «σύμβουλο», με τον Αυστραλό (αν συμφωνήσει) να αναμένεται να έχει παρόμοιο ρόλο με αυτόν που έχει ο Luca Cadalora στην ομάδα του Valentino Rossi.

Στη συνέχεια ο Ισπανός αναφέρθηκε στο πώς θα του φαινόταν μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και για τα εμπόδια που υπάρχουν: «Θα ήταν ενδιαφέρον να τον έχω στο γκαράζ μου, όμως δεν έχουμε μιλήσει για αυτό ακόμη, παρά ταύτα θα το κάνουμε σύντομα.

«Ένα από τα προβλήματα είναι ότι είναι πολύ χαρούμενος στην Αυστραλία, και αν ήταν να με βοηθήσει, θα έπρεπε να μετακομίσει στην Ιταλία. Πιστεύω ότι έχει πεισθεί και θα δούμε αν τελικά συμφωνήσει κάτι με την Ducati.»

Για τον Lorenzo αρχικά υπήρχαν δύο εναλλακτικές για τη θέση του συμβούλου, με τον Stoner να αποτελεί τη μία και τον πολύ καλό του φίλο, Max Biaggi, να αποτελεί την άλλη.

Όμως, η επιλογή του Ιταλού ναυάγησε, καθώς ο Biaggi επέλεξε να αναλάβει τα ηνία της ομάδας της Mahindra, στην κατηγορία Moto3.

Πάντως, από την πλευρά της Ducati, ο Gigi Dall’Igna (τεχνικός διευθυντής της ομάδας), παραδέχθηκε πρόσφατα ότι στόχος της εταιρίας είναι η περαιτέρω ενασχόληση του Stoner στο μέλλον με την «κόκκινη» ομάδα. Και από ότι φαίνεται, όλα οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση