Μοτοσυκλέτες Αντίκες

Αν κάποιος αγαπά τις μοτοσυκλέτες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγαπά και να ενθουσιάζεται με μια αντίκα, ή κλασσική μοτοσυκλέτα, όπως τις αποκαλούν.

 Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με μοτοσυκλέτες αντίκες. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και αρκετές εκθέσεις και clubs παλαιών μοτοσυκλετών.

Η αντίκα είναι μια μοτοσυκλέτα που σε πάει σε άλλες εποχές, ίσως πιο ρομαντικές, ίσως πιο δύσκολες. Τότε που οι μοτοσυκλέτες ήταν απλές και είχαν χαρακτήρα όπως οι άνθρωποι, με τις αδυναμίες τους και τα προβλήματα τους.

Μοτοσυκλέτα Αντίκα

Η αγάπη και το πάθος για τις παλιές μηχανές είναι αυτό που βάζει κατά μέρος όλες τις ταλαιπωρίες και τα έξοδα που χρειάζονται, για να δώσεις ζωή σε μια ξεχασμένη και καμιά φορά άχρηστη, σκουριασμένη μοτοσυκλέτα.

Η επιβράβευση των κόπων σου είναι να την βλέπεις να αναγεννιέται σιγά- σιγά, μέχρι να ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο του κινητήρα και να την νιώσεις να κυλά έξω από το γκαράζ, στο δρόμο.

Μέχρι να φτάσεις εκεί χρειάζονται πολλές και επίμονες προσπάθειες. Το πιο δύσκολο είναι να μπορέσεις να βρεις τα εξαρτήματα. Το internet φυσικά έχει βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση.

Μοτοσυκλέτα Αντίκα

 Οι ώρες που πρέπει να σπαταλήσει κάποιος είναι αμέτρητες και δεν μπορείς να σταματήσεις ποτέ να περιποιείσαι και να προσέχεις μια αντίκα μοτοσυκλέτα.

Ένας καλός φίλος που έχει και ασχολείται με αντίκες μοτοσυκλέτες μου είπε ότι ένας βετεράνος οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας από την Αγγλία και τώρα ένας  από τους καλύτερους  μηχανικούς για αντίκες, του είχε πει:

«Οι αντίκες είναι σαν μεγάλες κυρίες που χρειάζονται υπομονή, λεπτότητα και σωστό χειρισμό».

 Το να ταξιδεύεις  με την μηχανή είναι ένα αίσθημα που σε συναρπάζει, πόσο μάλλον να ταξιδεύεις  με αντίκα  μηχανή. Αγοράζεις μια μοτοσυκλέτα, ταξιδεύεις και σιγά – σιγά δένεσαι μαζί της. Φαντάσου να την έχεις συναρμολογήσει, να έχεις επενδύσει χρόνο και ιδρώτα, να ξέρεις και την τελευταία λεπτομέρεια της. Με την αντίκα μπορεί να μην ταξιδεύεις γρήγορα, να μην έχεις την τελευταία τεχνολογία στα χέρια σου, αλλά σου βγάζει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα αφού σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Marios-Μοτοσυκλέτα Αντίκα

Εκτός από αυτό, σου γεννά και το συναίσθημα  της ρωσικής ρουλέτα, αφού …… δεν ξέρεις πότε θα σε αφήσει.

Αφήστε μια απάντηση