MotoGP Valencia – FP1&FP2 – Iannone και Lorenzo την πρωτιά

Την έκπληξη έκανε στην διαδικασία του FP1 ο αναβάτης της Suzuki, Andrea Iannone, ενώ ο Jorge Lorenzo ήταν ο ταχύτερος όλων στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών παίρνοντας την 1η θέση.

FP1: Ο Ιταλός κατάφερε να πάρει την 1η θέση στην προσπάθεια που έκανε 3 λεπτά πριν την λήξη της διαδικασίας, ενώ στον επόμενο του γύρο βελτίωσε και άλλο τον χρόνο του σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.31.045.

Πίσω του στην 2η θέση με διαφορά 0.312sec βρέθηκε ο Jack Miller, ο οποίος είχε την πρωτιά πριν τον περάσει ο Iannone. Ο αναβάτης της Marc VDS Honda είχε πάρει την πρωτοπορία από τον Marquez, αλλά τελικά είχε μία πτώση στην Στροφή 6 της πίστας με αποτέλεσμα να χάσει τα τελευταία 5 λεπτά του FP1.

Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να μείνει στην 2η θέση μπροστά από τον P.Espargaro. Ο αναβάτης της KTM τερμάτισε στην 3η θέση με διαφορά ενός δεκάτου από τον Αυστραλό.

Οι διεκδικητές του Τίτλου, Dovizioso και Marquez, περιορίστηκαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Ο Ιταλός της Ducati τερμάτισε μπροστά από τον Marquez με διαφορά 0.035sec, αφού ο Ισπανός, ο οποίος στο μεγαλύτερος μέρος της διαδικασίας ήταν πρωτοπόρος, δεν κατάφερε τελικά να βελτιώσει τον χρόνο του.

O Maverick Vinales – που στην αρχή του FP1 ήταν πολύ πίσω – κατάφερε να βελτιωθεί και τελικά να πάρει την 6η θέση, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Johann Zarco με την δορυφορική Yamaha Tech 3.

Οι Cal Crutchlow και Dani Pedrosa έφεραν τις τέσεερις από τις πέντε Honda του grid μέσα στην 10αδα, τερματίζοντας στην 8η και 10η θέση αντίστοιχα. Ανάμεσα τους βρέθηκε ο δοκιμαστής της KTM, Mika Kallio.

O Valentino Rossi ολοκλήρωσε την διαδικασία πολύ πίσω, μόλις στην 18η θέση.

MotoGP Valencia - FP1&FP2 Andrea Iannone
Πολύ δυνατά άρχισε την ημέρα του ο Andrea Iannone, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα του στην 4η θέση

FP2: Γρηγορότερος όλων στο δεύτερο σκέλος των ελέυθερων δοκιμαστικών ήταν ο Jorge Lorenzo, ενώ ο Marc Marquez έιχε μία πτώση στη 2η στροφή της πίστας.

Ο αναβάτης της Ducati βελτίωσε τον χρόνο που είχε κάνει στο FP1  και κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Pedrosa με διαφορά 0.122sec. Στην 3η θέση βρέθηκε ο ένας εκ των δύο διεκδικητών του Τίτλου, Dovizioso, με χρόνο 1.30.949, ενώ ο έτερος διεκδικητής, Marc Marquez, έμεινε στην 5η θέση μετά την πτώση που είχε καθώς έπεφτε η καρώ σημαία.

Ανάμεσα τους ήταν ο Johann Zarco βελτιώνοντας τον χρόνο του, κάνοντας  1.31.054 που τον έφερε στην 4η θέση. Οι δύο δορυφορικοί οδηγοί της Honda, Jack Miller και Cal Crutchlow, τερμάτισαν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Ο Valentino Rossi κατάφερε να βελτιώσει πολύ τον χρόνο του με 1.31.488, παίρνοντας την 9η θέση πίσω από την τρίτη εργοστασιακή Ducati της 10αδας, αυτή του Michelle Pirro.

Την τελευταία θέση της πρώτης δεκάδας κατάφερε να πάρει ο P. Espargaro με διαφορά 0.975 από τον πρώτο του FP2 Jorge Lorenzo, ενώ ο Maverick Vinales έμεινε εκτός των πρώτων 10 στην 11η θέση.

Αναλυτικότερα η κατάταξη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων της πρώτης μέρας:

MotoGP Valencia 2017 Αποτελέσματα FP1 & FP2
MotoGP Valencia 2017 Αποτελέσματα FP1 & FP2