Οικονομικά προβλήματα στην Γερμανική εταιρεία Touratech

Τα νέα που έρχονται για την Γερμανική εταιρεία ξάφνιασαν τους πάντες ή τουλάχιστον αυτούς που δεν είναι κοντά στην εταιρεία.

Η Touratech ιδρύθηκε το 1990 και από τότε κυριάρχησε στον τομέα των accessories για μοτοσυκλέτες και Adventure τουρισμό με χιλιάδες προϊόντα, είτε που κατασκεύαζε η ίδια, είτε που κατασκεύαζαν άλλοι για αυτήν. Έχει αντιπροσώπους σε πάρα πολλές χώρες και περίπου 400 υπαλλήλους.

Πιστεύω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τις μοτοσυκλέτες Adventure και τα ταξίδια έχουμε αγοράσει κάτι από την Γερμανική εταιρεία. Υπάρχουν πολλοί όμως που πιστεύουν ότι τα προϊόντα της δεν είναι καλής ποιότητας ή είναι αρκετά ακριβά.

Η Touratech λοιπόν, έχοντας προβλήματα ρευστότητας, υπέβαλε αίτηση για εποπτεία. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι έχει διοριστεί κάποιος διαχειριστής (που επιλέχθηκε από την ίδια την εταιρεία) ο οποίος θα προσπαθήσει να καταστήσει την εταιρεία βιώσιμη ή αν χρειαστεί να την πωλήσει – με το τελευταίο σενάριο να φαντάζει ως το πιο ακραίο.

Η μεγάλη επέκταση της εταιρείας και το καινούργιο μεγάλο εργοστάσιο έφεραν φαίνεται τα οικονομικά προβλήματα. Το ότι συμβεί στην Γερμανική εταιρεία δεν σημαίνει ότι θα επηρεάσει και τους αντιπροσώπους στις άλλες χώρες αφού είναι ανεξάρτητοι.

Προς το παρόν δεν ανακοινώθηκε κάτι για κλείσιμο του εργοστασίου ή για απόλυση υπαλλήλων. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για να μην χάσουν οι άνθρωποι την δουλειά τους.
Περιμένουμε σύντομα τις εξελίξεις.