Η Alta ξεκινά την παραγωγή ηλεκτροκίνητης Supermoto στην Αμερική

Τα τελευταία τρία χρόνια βλέπουμε να πληθαίνουν οι ανακοινώσεις των εταιρειών για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών. Σε αυτό τους βοηθούν και οι διάφορες κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες δε σταματούν να πιέζουν προς τις μηδενικές εκπομπές ρύπων για οποιοδήποτε μέσω μεταφοράς.

Η Αμερική δε θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα, με την γνωστή στους φίλους των δίτροχων εταιρεία από την Καλιφόρνια, την Alta, να ανακοινώνει την έναρξη της παραγωγής μοτοσυκλετών της κατηγορίας supermoto.

Τα σχέδια παραγωγής της Alta για ηλεκτροκίνητη supermoto ξεκίνησαν το 2011. Έξι χρόνια αργότερα, η Alta είναι πια έτοιμη να βγάλει στην παραγωγή την Redshift SM.

Η πρώτη προσπάθεια για την Alta όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών έγινε στα τέλη του 2015 με την Redshift MΧ, που ήταν εστιασμένη σε motocross δραστηριότητες.

H Alta θα πωλεί το πρώτο νόμιμο μοντέλο για χρήση δρόμου για το ποσό των 15.495$.

Φήμες από το San Francisco αναφέρουν πως η Alta ετοιμάζει μία enduro και μία street tracker, ειδικά μετά την 27 εκατομμυρίων δολαρίων επένδυση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στο χρόνο.

Η ανακοίνωση για την παραγωγή της Redshift SM πραγματοποιήθηκε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με τους πρώτους εν δυνάμει αγοραστές να ξεκινούν ήδη τις προπαραγγελίες . Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόσφατα η ΚΤΜ ανακοίνωσε την παραγωγή για την Αμερικανική αγορά της δικιάς της μοτοσυκλέτας, της Freeride E-XC,ρ η οποία αναμένεται να ακολουθήσει επιθετική πολιτική όσον αφορά την τιμή της.

Το μοντέλο της Αυστριακής εταιρείας αναμένεται με μικρότερη μπαταρία και ισχύ σε σχέση με το μοντέλο της Alta, ενώ θα πωλείτε για 8.300$ – μόλις 300$ περισσότερα από το KTM 250R και αρκετά φθηνότερη από τη μοτοσυκλέτα της Alta.

Με την KTM να έχει και αυτή στα σκαριά την παραγωγή ηλεκτρικής supermoto, η μάχη των πωλήσεων ανάβει ακόμα περισσότερο, μιας και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των KTM και Alta δεν είναι άλλος από την γνωστή του είδους Zero Motorcycles.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που αναζητούν οι αγοραστές για την αγορά μιας ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας είναι η απόδοση, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η τιμή, όπου η μάχη θα κερδηθεί από την εταιρεία η οποία θα προσφέρει τα περισσότερα.

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στο χώρο των δυο τροχών παρουσιάζεται ευοίωνο και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να το παρατηρούμε, να δούμε ποιος θα βγει νικητής σε αυτή τη μάχη των τριών γιγάντων και γιατί όχι να συμμετέχουμε με τη αγορά μιας ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας.