Ο Lee Munro σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας με την Indian Scout

Ο Lee Munro αγωνίστηκε με μια τροποποιημένη Indian Scout Streamliner 1350cc στο El Mirage της California, σημειώνοντας ρεκόρ ταχύτητας με 186.861 μίλια/ώρα (300.723 χλμ/ώρα).

Όπως σας είχαμε πληροφορήσει περίπου ένα μήνα πριν, ο ανηψιός του θρύλου Burt Munro, Lee, ετοιμαζόταν να αγωνιστεί προς τιμήν του θείου του με μια μοτοσυκλέτα της Indian.

O Lee και η ομάδα της Indian έλαβαν μέρος στον αγώνα, ώστε να αποδείξουν ότι ο αναβάτης μπορεί να αντέξει τις υψηλές ταχύτητες πριν πάρουν μέρος στο Speed Week του Bonneville τον Αύγουστο.

Ο ίδιος, μιλώντας στο 1NEWS τόνισε: «Δεν πρόκειται να αφήσουν μια ‘μαϊμού’ πάνω σε μια μοτοσυκλέτα να ανοίγει απλά το γκάζι χωρίς να το αποδείξει. Πρέπει να αποδείξεις ποιος είσαι. Η μοτοσυκλέτα κουνιέται κάπως, όμως η Indian ήταν αρκετά ‘ριζωμένη’ στο έδαφος, δεν μου έδωσε κανένα λόγο να ανησυχήσω ότι δεν ήταν σταθερή.

«Ο κινητήρας είναι τόσο δυνατός, το πλαίσιο τόσο σταθερό – ένιωσα ότι οδηγώ στο δρόμο μια πολύ καλά κατασκευασμένη μοτοσυκλέτα – τίποτα το τρομακτικό. Όλοι ήρθαν σε μένα και με συνέδεσαν με τον Burt (τον θείο του) και ότι κατάφερε με τη δική του Indian, είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό συναίσθημα.

«Μου έλεγαν ότι ‘πρέπει να συνηθίσεις το να είσαι αναγνωρίσημος, επειδή αυτό πρόκειται να συμβεί’. Είμαι πολύ υπερήφανος, είμαι πολύ, πολύ υπερήφανος να έχω αυτό το όνομα

Από την πλευρά της Indian, μίλησε ο Διευθυντής Marketing της εταιρίας, Reid Wilson. «Η μοτοσυκλέτα έχει να κάνει με την κατάρριψη των συνόρων και των περιορισμών πέρα από το φυσιολογικό και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για αυτό από αυτό του Burt Munro.

«Οδηγούμενος από απαράμιλλη αποφασιστικότητα και ένα θρυλικό πάθος για αναζήτηση, ο Burt Munro ενσωματώνει το πνεύμα των μοτοσυκλετών Indian και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο υπερήφανοι από το να τιμήσουμε την κληρονομιά του με μια αναβαθμισμένη έκδοση του ιστορικού του ρεκόρ στο Salt Flats του Bonneville τον Αύγουστο

Εμείς να πούμε ότι μπορεί ο νεότερος Munro να ξεπέρασε το ρεκόρ του θείου του κατά πέντε περίπου χιλιόμετρα, αυτό όμως έγινε 50 χρόνια μετά και με σχεδόν 350cc περισσότερα.

Απολαύστε την προσπάθειά του!