Concept – BMW Motorrad Vision Next 100

Είκοσι μέρες πριν είχαμε δει το ιπτάμενο concept της BMW, με το οποίο οι Γερμανοί σκοπεύουν να δώσουν την απόλυτη ελευθερία στον αναβάτη. Αυτή τη φορά, οι ίδιοι άνθρωποι, μας δείχνουν πως φαντάζονται τις μοτοσυκλέτες του μέλλοντος, που θα έχουν όμως επαφή με τη Γη.

Η BMW Motorrad Vision Next 100 είναι ένα όχημο το οποίο παραπέμπει οπτικά στη μοτοσυκλέτα του… Batman, έχοντας πραγματικά τεράστια διαφορά με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω. Η ιδέα όμως πίσω αυτή, είναι πολύ μεγάλη και ευφυής.

Όχι δεν το έχουμε συνηθίσει και μάλλον θα δυσκολευτούμε

Η μοτοσυκλέτα θα είναι ηλεκτροκίνητη, ενώ πλαίσιο και τα παραδοσιακά πηρούνι και ψαλίδι δεν έχουν καμία θέση σε ένα όχημα που ‘δείχνει’ το μέλλον. Τη θέση ΟΛΩΝ αυτών, έχει αναλάβει ένα εύκαμπτο πλαίσιο.

Θέση δεν υπάρχει ούτε για αναρτήσεις, με τα ελαστικά να αναλαμβάνουν την απόσβεση των ανωμαλιών. Τα ελαστικά μάλιστα θα αλλάζουν χάραξη, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Στις πολλές καινοτόμες ιδέες έρχεται να προστεθεί και ένα σύστημα που προσφέρει την τέλεια ισορροπία και σταθερότητα στη μοτοσυκλέτα, διατηρώντας την όρθια ακόμη και όταν είναι σταματημένη.

Απόκοσμο και το πίσω μέρος, αρκετά πιο προσιτό όμως στο μάτι

Με την πτώση να μην θεωρείται πλέον ‘στο πρόγραμμα’, οι Γερμανοί προσφέρουν ένα σετ γυαλιών, καθώς όπως υποστηρίζουν το κράνος δεν θα χρειάζεται πια.

Όμως, δεν εξηγούν τι θα συμβεί σε περίπτωση πτώσης του αναβάτη από το όχημα, καθώς ακόμη και αν εκείνο μείνει όρθιο, ο αναβάτης μπορεί να πέσει και να προσκρούσει οπουδήποτε (χωρίς το κράνος, δεν ξέρω τι μπορεί να τον σώσει).

Τα γυαλιά προσφέρουν μια απεικόνιση ελεγχόμενη από τις κινήσεις των ματιών του αναβάτη, η οποία θα σου λέει ποια είναι η σωστή γραμμή να ακολουθήσεις σε μια στροφή. Αν δεν ακολουθήσεις τη γραμμή που σου προτείνει, η μοτοσυκλέτα θα διορθώνει αυτόματα την τροχιά της.

Φαίνεται σαν να το έστειλαν από έναν άλλο κόσμο

Με τη μοτοσυκλέτα θα προσφέρεται και μια στολή για τον αναβάτη, η οποία όπως και τα γυαλιά δεν θα προσφέρουν καμία προστασία. Όμως, θα μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος του χρήστη και θα φουσκώνει γύρω από το λαιμό, αυξάνοντας την στήριξή του σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ο Edgar Heinrich, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της BMW, ανέφερε: «Η μοτοσυκλέτα είναι για να αποδράσεις από την καθημερινότητα· τη στιγμή που επιταχύνεις με τη μοτοσυκλέτα σου, είσαι απολύτως ελεύθερος. Η μοτοσυκλέτα σου είναι η τέλεια απόδραση

Εσείς, τι πιστεύετε; Είναι αυτό το μέλλον που θέλετε για τις μοτοσυκλέτες μας;

Αφήστε μια απάντηση