Moto3 Assen – Race – Απίθανος αγώνας με νίκη Canet στο νήμα

Ο Aron Canet έφτασε στη δεύτερη φετινή του νίκη, έπειτα από ένα εκπληκτικό πέρασμα επί του Romano Fenati στο τελευταίο ‘S’ του τελευταίου γύρου στο Assen. Το βάθρο της Moto3 συμπλήρωσε ο John McPhee με τη Honda του.

O αγώνας της μικρής κατηγορίας των Grand Prix είχε στην περισσότερη διάρκειά του ένα γκρουπ 6 αναβατών να οδηγεί την κούρσα, με τον pole-man, Jorge Martin να μάχεται για την 1η θέση με τον Romano Fenati.

Στα τέλη του αγώνα όμως ένα δεύτερο γκρουπ με ηγέτη τον Aron Canet έφτασε τους πρώτους, δίνοντας και άλλο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής.

Ο τελευταίος γύρος είδε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Moto3 Joan Mir να περνά τη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού στην 1η θέση, όμως ο Ισπανός δεν επέδειξε την ίδια ψυχραιμία όπως και στην Καταλωνία όπου αναδείχθηκε νικητής.

Ο αναβάτης της Leopard Racing ανοίχτηκε πολύ στη Στροφή 12, χάνοντας αρκετές θέσεις. Έτσι ο δρόμος της νίκης άνοιξε για τα καλά για τον Ιταλό Romano Fenati, ο οποίος όμως είχε τον Canet κολλημένο στον πίσω τροχό του.

Ο Ισπανός δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ένα εντυπωσιακό πέρασμα στο τελευταίο σικέϊν του Assen άφησε τον Fenati στη 2η θέση, παίρνοντας τελικά τη νίκη για μόλις 0.035sec.

Moto3 Assen Race Finish Bendsneyder Crash
Το είδατε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, το βλέπετε και εδώ. Το πιστεύετε ή όχι, ο Bo Bendsneyder πέρασε με αυτόν τον τρόπο την γραμμή του τερματισμού!

Ο McPhee κατάφερε να είναι ο τελευταίος αναβάτης του βάθρου, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση από την 19η θέση του grid. Ο Martin από την πλευρά του δεν κατάφερε και πάλι να μετατρέψει την pole position του Σαββάτου σε νίκη την Κυριακή του αγώνα, με τον ίδιο να μην έχει έναν εύκολο αγώνα.

Ο αναβάτης του Gresini είχε έξοδο αρχικά στη Στροφή 1 στα πρώτα στάδια του αγώνα, ενώ αργότερα είχε επαφή με τον Marcos Ramirez που τον έστειλε προσωρινά εκτός δεκάδας. Παρ’ όλα αυτά ο ρυθμός του ήταν τέτοιος που του επέτρεψε να ολοκληρώσει στην 4η θέση.

Το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του πήρε ο Jules Danilo, τερματίζοντας στην 5η θέση μπροστά από τον Ramirez. Στην 7η θέση ολοκλήρωσε ο Gabriel Rodrigo, έχοντας επαφή με τον τοπικό ήρωα, Bo Bendsneyder, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό.

Ο Ολλανδός σημείωσε πτώση, όμως η μοτοσυκλέτα του έφτασε μόνη της στον τερματισμό στη 10η θέση, πίσω από τους Suzuki και Mir. Η προσπάθεια του αναβάτη της KTM όμως ακυρώθηκε, καθώς ο αναβάτης πρέπει να έχει επαφή με την μοτοσυκλέτα του ώστε να μετρήσει κανονικά η θέση του στην τελική κατάταξη.

Με την ακύρωση του Bendsneyder από την κατάταξη, ήταν ο Niccolo Bulega αυτός που κέρδισε την τελευταία θέση της πρώτης δεκάδας των αναβατών.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Assen 2017 Αποτελέσματα Αγώνα - Race Results
Moto3 Assen 2017 Αποτελέσματα Αγώνα

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.