Yamaha – Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη βελτίωση στην M1

Οι άνθρωποι της Yamaha είναι χαρούμενοι με την πορεία εξέλιξης της νέας M1, με τον Massimo Meregalli να επαινεί τους μηχανικούς της εταιρίας για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της μοτοσυκλέτας ήταν η συνέπεια στην πραγματοποίηση πολλών διαδοχικών γύρων, με τους Rossi και Vinales να συμφωνούν στο ότι η Yamaha τους χρειαζόταν βελτίωση.

Το δίδυμο, δίνοντας αυτή την κατέυθυνση στις δοκιμές πριν το χειμερινό διάλλειμα, άφησε τους μηχανικούς να εργάζονται με σαφής οδηγίες. Σύμφωνα με τον Meregalli όμως, αυτό το μειονέκτημα της M1 αποτελεί παρελθόν.

Ο Ιταλός αποκάλυψε ότι η νέα μοτοσυκλέτα είναι πλήρως βελτιωμένη, με το μόνο σημείο που χρειάζεται επιπλέον εξέταση να είναι το πλαίσιο.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Meregalli στο Crash.net, ανέφερε: «Δούλεψαν στο πλαίσιο, τα ηλεκτρονικά, την ευκολία στην οδήγηση. Το πρόβλημα είναι ότι αν κοιτάξεις τις μοτοσυκλέτες, πάντα δείχνουν ίδιες.

«Δεν περιμέναμε ότι θα μπορούσαν να κάνουν τόσο μεγάλη βελτίωση, όταν σκεφτείς ότι πέρυσι προσπάθησαν, όμως ποτέ δεν κατάφεραν το μεγάλο βήμα. Το έκαναν κατά τη διάρκεια του (φετινού) χειμώνα

Αναφορικά με το πλαίσιο της Yamaha, οι δύο αναβάτες της δοκίμασαν δύο εκδοχές τόσο στη Sepang όσο και στο Phillip Island. Ο Rossi, ο οποίος και τα δοκίμασε το ένα αμέσως μετά το άλλο, τόνισε ότι «το νέο είναι καλύτερο.»

Παρ’ όλα αυτά η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ και το δίδυμο θα έχει ακόμη δύο νέες λύσεις για το ερχόμενο τεστ στο Κατάρ.

Το πλαίσιο εξ’ άλλου είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της μοτοσυκλέτας και όλα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς.

Για το πλαίσιο και το τι μέλει γενέσθαι με αυτό, ο Meregalli δήλωσε: «Το πλαίσιο είναι το μόνο πράγμα για το οποίο ακόμη αμφιβάλλουμε.

«Πριν έρθουμε εδώ (στην Αυστραλία) πιστεύαμε ότι θα ήταν πραγματικά καλό για τους Ιάπωνες να αφήσουμε το Phillip Island με αυτή την απόφαση, όμως είναι μια πολύ κρίσιμη απόφαση.

«Προτιμούμε να περιμένουμε ακόμη δύο εβδομάδες ώστε να τα δοκιμάσουμε εκ νέου στο Κατάρ. Έπειτα οι Ιάπωνες ίσως χρειαστεί να δουλέψουν πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τον (πρώτο) αγώνα

Τέλος ο Ιταλός μίλησε και για τον συμπατριώτη του, Valentino Rossi, ο οποίος δήλωσε μετά τις δοκιμές αναφέροντας ότι δεν είναι πολύ χαρούμενος και πως είναι ακόμη μακριά από το να νίωσει ικανοποιημένος από τη νέα του μοτοσυκλέτα.

«Στον Valentino ζητήθηκε να δοκιμάσει πάρα πολλά πράγματα. Πάντα εργάζεται στη φθορά των ελαστικών. Κάποιο δουλεύουν λίγο καλύτερα, όμως ίσως οι περισσότεροι από τους άλλους δεν δουλεύουν σωστά.

«Στο τέλος ήταν απλά κουρασμένος. Μου είπε, ‘δεν θέλω να ξεκινήσω προσομείωση αγώνα και δεν θέλω να κάνω επίθεση στο χρονόμετρο επειδή είμαι κουρασμένος.‘»

Αφήστε μια απάντηση