Έρχεται η τελευταία έκδοση της Ducati Panigale R

Η Ducati προχώρησε στη δημοσίευση ενός video που δείχνει ένα νέο μοντέλο της να είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί. Με τίτλο ‘Όταν το Τέλος λέει ολόληρη την Ιστορία’, οι Ιταλοί πιθανώς ετοιμάζουν την τελική έκδοση της Panigale R, της μοτοσυκλέτας με την οποία η εταιρία συμμετέχει ακόμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK.

Το video των 16sec εκτός από μερικά μέρη της μοτοσυκλέτας, μας αποκαλύπτει και την ημερομηνία της παρουσίασης του νέου αυτού μοντέλου. Ετοιμαστείτε λοιπόν, στις 7 Ιουλίου – κατά τη διάρκεια του Γύρου του WSBK στη Laguna Seca – η Ducati και οι Ducatisti ανά τον κόσμο αποκτούν ένα νέο μέλος!

 

Η έκδοση ‘R’ είναι η μοναδική Panigale η οποία χρησιμοποιεί ακόμη τον κινητήρα Superquadro των 1198cc, τη στιγμή που οι Panigale και Panigale S χρησιμοποιούν τον κινητήρα με τα 1285cc.

Ο λόγος ύπαρξης της ‘μεσαίας’ αδελφής της οικογένειας Panigale (η ‘μικρή’ είναι η 899) είναι ένας και μοναδικός· η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, καθώς οι κανονισμοί θέλουν τις μοτοσυκλέτες με δικύλινδρους κινητήρες να μην ξεπερνούν τα 1200cc.

Τι γίνεται όμως με την απόδοση της ‘R’; Οι άνθρωποι της Ducati ισχυρίζονται ότι η μέγιστη απόδοση της 1199 είναι ίδια με αυτή των 1299, φθάνοντας τους 202hp. Φυσικά, λόγω λιγότερων κυβικών, η 1199 χάνει κάπως σε ροπή σε σχέση με τις αδελφές της, έχοντας 6.2lb-ft λιγότερη ροπή.

Όσο για τον τίτλο του video; Η εξήγηση πιθανώς βρίσκεται στις φήμες γύρω από την νέα – και ήδη πολυναναμενόμενη – V4 μοτοσυκλέτα που ετοιμάζουν οι Ιταλοί. Έτσι, αν τελικά οι φήμες επιβεβαιωθούν και η Ducati δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο με V4 κινητήρα των 1000cc, η 1199 R δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης.

Αυτό φυσικά δεν αποτελεί απειλή και για τις 1299, καθώς οι Ιταλοί δύσκολα θα εγκαταλείψουν τις μοτοσυκλέτες με την διάταξη κινητήρα που τους καθιέρωσε στην Παγκόσμια αγορά.

Περνώντας στην εμφάνιση της – πιθανώς – τελευταίας έκδοσης της 1199 Panigale R, βλέπουμε ότι τα φώτα στο εμπρός και το πίσω μέρος αλλά και όλο το αεροδυναμικό περίβλημα της μοτοσυκλέτας είναι πανομοιότυπο με αυτό των 1299.

Η εξάτμιση όμως ακολουθεί την ‘μόδα’ που έφερε η ειδική έκδοση της 1299 Superleggera, διαθέτοντας έτσι δύο απολείξεις κάτω από την ουρά αντί της μονής που βρισκόταν στην καρίνα κάτω από τον κινητήρα.

Ducati Panigale R 2018 Exhaust
Η εξάτμιση αλλάζει μορφή για την 1199 R, ακολουθώντας τη ‘γραμμή’ της 1299 Superleggera

Ένας από τους λόγους αυτής της ‘μετακόμισης’ είναι οι προδιαγραφές Euro 4, καθώς τόσο η τωρινή έκδοση της 1199, όσο και οι 1299 δεν πληρούν τους κανονισμούς. Αντίθετα, η 1299 Superleggera με αυτή την διάταξη είναι συμβατή με τις προδιαγραφές.

Τέλος, το ‘ντύσιμο’ της μοτοσυκλέτας ολοκληρώνεται με την αγωνιστική βαφή της Ducati στους τόνους του κόκκινου και του άσπρου, όμως όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ίσως δούμε και μια έκδοση ‘tricolore’ στα χρώματα της Ιταλικής σημαίας.

Ως την αποκάλυψη της μοτοσυκλέτας στις 7/7, οπλιστείτε με υπομονή. Και μπορεί το τέλος να πλησιάζει, η Panigale R όμως αναμένεται να είναι καλύτερη από ποτέ!

Ducati Panigale R 2018 Tricolore
Η Ducati περνάει το μήνυμά της με αυτή την ανακοίνωση, βάζοντάς μας σε σκέψεις για τις μελλοντικές κινήσεις της