8 ‘Ωρες της Suzuka – Ο Miller θα αγωνιστεί με την ομάδα της Honda

Η Honda ανακοίνωσε και επίσημα τις συνθέσεις της για τον περίφημο αγώνα αντοχής ‘8 ‘Ωρες της Suzuka’, όπου συναντάμε τη συμμετοχή του Jack Miller από το MotoGP. Ο Αυστραλός αναβάτης της Marc VDS Honda θα κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα #634 MuSASHi RT HARC-PRO. Honda.

Με την ίδια ομάδα, δύο χρόνια πριν, έκανε το ντεμπούτο του στον ίδιο αγώνα, με την ίδια ομάδα, ένας άλλος Αυστραλός· ο λόγος για τον Casey Stoner, του οποίου όμως οι προσπάθειες έληξαν άδοξα έπειτα από μια άσχημη πτώση που είχε και του προξένισε τραυματισμό.

Τώρα, εν έτει 2017, η Honda θέλησε να επαναφέρει στις τάξεις της ένα μεγάλο όνομα, το οποίο θα την βοηθήσει να φτάσει στη νίκη ενός αγώνα-γόητρο για κάθε Ιάπωνα κατασκευαστή. Όμως, και ενώ πρότεινε στον Cal Crutchlow να την εκπροσωπήσει στις 8 ‘Ωρες της Suzuka, ο Βρετανός αρνήθηκε να συμμετέχει.

Έτσι η Honda στράφηκε προς τον αναβάτη που της χάρισε τη νίκη πέρυσι στις περίεργες συνθήκες του MotoGP στο Assen, βλέποντας στα μάτια του Jack Miller τον άνθρωπο που θα μπορέσει να την φέρει πιο κοντά στην πολυπόθητη νίκη.

Φυσικά μια ομάδα δεν μπορεί να αποτελείται από έναν και μόνο καλό αναβάτη, με τη Honda να ρίχνει στο πλάϊ του Αυστραλού τον αναβάτη της Moto2, Takaaki Nakagami και τον τον τρεις φορές νικητή του συγκεκριμένου αγώνα, Takumi Takahashi.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στις 8 Ώρες της Suzuka με μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα της Honda, την MuSASHi HARC-PRO. Honda,» ξεκίνησε να λέει ο Miller σχετικά με τη νέα του περιπέτεια. «Οι αγώνες αντοχής είναι διαφορετικοί σε σχέση με τους άλλος αγώνες, έτσι θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για μένα.

«Στοχεύω στην κορυφή του βάθρου, να δώσω μάχες σε έναν δύσκολο αγώνα, μαζί με μια πολύ ταλαντούχα, ανταγωνιστική ομάδα

Πέρα από τον Jack Miller, θα υπάρχουν και άλλα ηχηρά ονόματα στο φετινό αγώνα αντοχής της Ιαπωνίας. Ο Stefan Bradl (WSBK) και ο Dominique Aegerter (Moto2) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, αγωνιζόμενοι με τα χρώματα της #5 F.C.C TSR Honda. Ο τρίτος αναβάτης της ομάδας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής των Βρετανικών SBK, Ryuichi Kiyonari θα αγωνιστεί με την ομάδα #19 Moriwaki Motul Racing (Honda), έχοντας στο πλάϊ του τον Yuki Takahashi, τον αναβάτη που πέρασε από την μεσαία κατηγορία των Grand Prix τόσο στη δίχρονη, όσο και στην τετράχρονη εποχή της. Και σε αυτή την περίπτωση, ο τρίτος αναβάτης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η τελευταία ομάδα της Honda θα αποτελείται από τους Jason O’Halloran (αγωνίζεται στο πρωτάθλημα BSB) και Ryo Mizuno, με τον τελευταίο αναβάτη της #72 Honda DREAM RT Sakurai να συζητείται ακόμη.