MotoGP – Ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν τον Rossi να προπονείται για να επιστρέψει στην Aragon!

Ο 14ος Γύρος της χρονιάς πλησιάζει και η Yamaha έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο τραυματίας Valentino Rossi θα αντικατασταθεί στη σέλα της εργοστασιακής M1 από τον Michael van der Mark για τον αγώνα της Aragon. Ή μήπως όχι;

Η Gazzeta dello Sport αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ο Ιταλός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του πάνω σε μια Yamaha R6, στην πίστα όπου δεν συμμετείχε πριν από οκτώ ημέρες – το Misano. Αυτό το τεστ θα καθορίσει και την συμμετοχή ή όχι του πολυπρωταθλητή στο GP της Aragon.

Η Rimini Today όμως δημοσίευσε ότι ο Rossi δοκίμασε ήδη στο Misano, συμπληρώνοντας τέσσερις γύρους πριν φτάσει η βροχή στην Ιταλική πίστα.

Μόλις 18 ημέρες έχουν περάσει από τον άσχημο τραυματισμό του στο πόδι, όμως ο ίδιος θέλει να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στην ενεργό δράση, σπάζοντας ακόμη ένα – προσωπικό αυτή τη φορά – ρεκόρ. Πριν από επτά χρόνια, με ένα παρόμοιο σπάσιμο, ο Rossi είχε επιστρέψει έπειτα από 40 ημέρες για να αγωνιστεί.

Αυτή τη φορά, αν καταφέρει να αγωνιστεί στην Ισπανία, θα έχουν περάσει μόλις 24 ημέρες (την Κυριακή του αγώνα), δείγμα της δίψας του 38χρονου για τους αγώνες. Πάντως, οι δοκιμές στο Misano δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Rossi, καθώς η μετεωρολογική πρόγνωση προβλέπει έντονες βροχοπτώσεις πάνω από την Ιταλική πίστα για τις επόμενες ημέρες.

Ο Rossi φυσικά έχει το δικαίωμα να πετάξει στην Ισπανία και να δοκιμάσει τα όριά του στις πρώτες τρεις ελεύθερες δοκιμές του Ισπανικού GP, ενώ αν δεν μπορεί να συνεχίσει, η Yamaha διατηρεί το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει. Σε κάθε περίπτωση η γρήγορη επιστροφή για τον ‘Γιατρό’ εμπεριέχει ρίσκα, τα οποία όπως όλα δείχνουν ο ίδιος είναι διατεθειμένος να πάρει.

Για να δούμε, θα κάνει πάλι το θαύμα του ο Rossi;