MotoGP Sepang Test – Στην κορυφή ο Pedrosa, «κοκκίνησε» η πεντάδα

Μετά το τέλος των ιδιωτικών δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας, σειρά είχαν οι πρώτες επίσημες δοκιμές στη Sepang. Σήμερα, πρώτη ημέρα δοκιμών, ο Dani Pedrosa ήταν αυτός που επικράτησε πάνω στη Honda του, ακολουθούμενος από μια στρατιά Ducati.

Οι 23 επιβεβαιωμένες συμμετοχές του MotoGP βρέθηκαν στην Sepang μαζί με μερικούς αναβάτες δοκιμών, την ώρα που ο Yonny Hernandez κλήθηκε από την ομάδα της Tech3 ώστε να πλαισιώσει τον Johann Zarco στις σημερινές δοκιμές.

Η διαδικασία εκκίνησε σε βρεγμένο οδόστρωμα, λόγω της πρωϊνής βροχόπτωσης στην πίστα της Μαλαισίας. Σύντομα όμως η πίστα άρχισε να στεγνώνει και λίγο μετά τη μία (τοπική ώρα) οι αναβάτες ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν slick ελαστικά.

Η πρωτιά στους χρόνους άλλαξε αρκετές φορές χέρια, όμως αυτός που κατάφερε να βρεθεί τις περισσότερες φορές εκεί ήταν ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός χρησιμοποίησε ένα πλαίσιο που είχε ως βάση του αυτό του 2016 και έδειξε πολύ δυνατός, όμως την τελευταία μισή ώρα έχασε αρκετές θέσεις καταλήγοντας στην 6η.

Ο Pedrosa ήταν αυτός που κατάφερε να επικρατήσει τελικά, με τους Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci και Jack Miller να ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα με τις Ducati τους.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Marquez, Zarco, Crutchlow και Pol Espargaro, με τον πρώτο rookie να βρίσκεται στη 12η θέση. Ο λόγος για τον Takaaki Nakagami, o oποίος κατάφερε να κλείσει τη διαδικασία μία θέση εμπρός από τον Maverick Vinales.

Σήμερα μάλιστα είχαμε και το ντεμπούτο του Ελβετού Thomas Luthi, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά τον άσχημο τραυματισμό που είχε στα μέσα Οκτωβρίου. Η τελική θέση του ήταν η 27η, 4.3sec μακριά από την κορυφή.

Ενδιαφέρον είχαν και οι προτάσεις που παρουσίασαν οι ομάδες σχετικά με τα fairing των μοτοσυκλετών τους, με την KTM να παρουσιάζει τη δική της ιδέα μετά από αυτές της Honda και Yamaha που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στις ιδιωτικές δοκιμές.

Η δράση στην πίστα της Sepang θα συνεχιστεί ως την Τρίτη.