Κατασκοπευτικό – Η νέα Ducati V4 Superbike σε δοκιμές!

Χθες γράφαμε για το τέλος εποχής της Ducati Panigale R, κάθε τέλος όμως φέρνει και μια νέα αρχή και οι Ιταλοί την ορίζουν με την νέα V4 Superbike που ετοιμάζουν! Οι δοκιμές της νέας μοτοσυκλέτας έχουν ήδη αρχίσει και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες έκαναν την εμφάνισή τους.

Το είδαμε αρχικά στα έγκυρα site των MaxxMoto και Asphalt and Rubber, έτσι μια πληροφορία για μια τέτοια πολυαναμενόμενη μοτοσυκλέτα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Πάντως, αυτό που πρέπει να παραδεχθούμε είναι ότι ο φετινός Ιούνιος είναι βαμμένος στα ‘κόκκινα’ και όχι οποιαδήποτε κόκκινα, αλλά αυτά της Ducati.

Οι δύο νίκες του Andrea Dovizioso με την Desmosedici στο MotoGP, η επιστροφή στις επιτυχίες του Marco Melandri με την Panigale R στο WSBK, η παρουσίαση των Multistrada Enduro Pro και Scrambler Mach 2.0, το video-teaser του τέλους εποχής της ‘πολιτικής’ έκδοσης της Panigale R καθώς και οι φήμες περί εξαγοράς της Ιταλικής φίρμας από την Harley Davidson, έχουν χρωματίσει την μοτοσυκλετιστική δημοσιογραφία στις αποχρώσεις του κόκκινου.

Περνώντας στην νέα V4 Superbike των Ιταλών, πηγές αναφέρουν ότι ο νέος κινητήρας θα δανειστεί μέρη από τον δικύλινδρο V, Superquadro κινητήρα από τις Panigale. Φυσικά δότης εξαρτημάτων θα είναι και η Desmosedici V4, η οποία είναι ότι πιο κοντινό έχει κατασκευάσει ποτέ η Ducati σε σχέση με τη νέα της μοτοσυκλέτα.

Ducati V4 Superbike πίσω μέρος
Από τις φωτογραφίες παρατηρούμε ότι θυμίζει έντονα την Panigale. Φυσικά η βάση της 1299 ίσως χρησιμοποιείται για τις δοκιμές του κινητήρα, με την τελική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας να απέχει ίσως αρκετά από την τελική μορφή της. Ίδωμεν

Μέσα από το κατασκοπευτικό φωτογραφικό υλικό βλέπουμε ότι η μοτοσυκλέτα της δοκιμής διατηρεί το μονόμπρατσο ψαλίδι αλλά και την απόλειξη της εξάτμισης κάτω από τον κινητήρα, δανειζόμενη προφανώς στοιχεία από την οικογένεια Panigale.

Οι πηγές από το Ιταλικό εργοστάσιο αναφέρουν ότι η νέα V4 Superbike θα φέρει τον ίδιο ‘frameless’ σχεδιασμό στο πλαίσιο, με τον κινητήρα να αποτελεί και πάλι ενεργό μέρος του. Τόσο το ψαλίδι, όσο και το υποπλαίσιο θα εδράζουν απ’ ευθείας πάνω στον κινητήρα.

Τα νέα σχετικά με την μοτοσυκλέτα περιορίζονται σε αυτά μόνο τα στοιχεία, όμως θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε νεότερο. Όσο για το πότε θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση; Εντός έδρας φυσικά, στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου (EICMA) τον Νοέμβρη. Ως τότε; Υπομονή…