MotoGP – Rossi – Νομίζω πως λύσαμε τα προβλήματα μας

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Valentino Rossi, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια του Ισπανικού GP, με τον Ιταλό άσσο να βρίσκεται μόλις 21ος στο χθεσινό τεστ στην ίδια πίστα. Ο ίδιος όμως φάνηκε σε δηλώσεις του πιο ήρεμος, βρίσκοντας κάποιες λύσεις που θα τον βοηθήσουν στο μέλλον.

Τα προβλήματα με τα ελαστικά της Michelin δεν είχαν τελειωμό για τον Rossi την περασμένη Κυριακή, με τον αναβάτη της Yamaha να ολοκληρώνει τον αγώνα του μόλις στη 10η θέση της κατάταξης.

Ο Ιταλός φάνηκε ότι πείσμωσε και θέλησε να βρει λύσεις στο τεστ της επομένης του αγώνα και παρά την άσχημη θέση του (210ς), φάνηκε πιο αισιόδοξος για το μέλλον. Συγκεκριμένα ο Rossi δοκίμασε διαφορετικές επιλογές γόμας στα ελαστικά της M1 αλλά και ένα νέο πλαίσιο, το οποίο είχε διαθέσιμο η Yamaha για τους αναβάτες της.

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ για εμάς ξεκίνησε να λέει ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. «Παρ’ όλο που δεν ήμασταν ανάμεσα στους ταχύτερους, δοκιμάσαμε διαφορετικά ελαστικά και ήταν ενδιαφέρον για το μέλλον. Το νέο πλαίσιο δεν δούλεψε πολύ καλύτερα από το τελευταίο

O Rossi ολοκλήρωσε λέγοντας: «Δοκιμάσαμε άλλα πράγματα και καταλάβαμε κάποια σημαντικά πράγματα για το μέλλον και θεωρούμε πως λύσαμε τα προβλήματά μας

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο ταχύτερος χρόνος του Ιταλού στο χθεσινό τεστ ήταν 1.40.463, με τον Ισπανό teammate του, Maverick Vinales να είναι 1.828sec ταχύτερος στην κορυφή της κατάταξης.