Εξωφρενικό Ducati Odioso sidecacross

Είναι γνωστό πως η τρέλα δεν πάει στα βουνά. Φαίνεται όμως πως οι Αμερικάνοι έχουν άλλη γνώμη για αυτό, παρουσιάζοντας το Ducati Odioso sidecacross!

Η Revival Cycles παρουσίασε την δική της εκδοχή για ένα Ducati ST4, με εκτός δρόμου δυνατότητες, απίστευτα χρώματα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και τρίτο επιβάτη, καθώς διαθέτει και καλάθι στο πλάι.

Το χωροδικτύωμα του σε προδικάζει να σκεφτείς πως η ψυχή του πανέμορφου αυτού μοντέλου είναι Ιταλική, βαμμένο όμως σε χρώματα που υπερείχαν στα 80’s.

Το ‘μισητό’ (αυτό σημαίνει το Odioso στα Ιταλικά) αυτό μοντέλο διαθέτει κινητήρα 996 κυβικών εκατοστών, V-twin, DOHC, υδρόψυκτο με 4 βαλβίδες και παράγει 105 ίππους.

Ducati Odioso sidecarcross
Η Ducati Odioso sidecarcross μπορεί να πάει παντού και με παρέα!

Όπως είναι λογικό, η μετατροπή από ένα sports tourer μοντέλο σε ένα sidecacross – δηλαδή σε sidecar & crossover – έκανε τους δημιουργούς αυτής της μοτοσυκλέτας να εργαστούν από το μηδέν.

Το βάρος του Odioso είναι 122 κιλά, 50 λιγότερα από το ST4 (χωρίς το sidecar), χάρη στο χειροποίητο αλουμινένιο ρεζερβουάρ, το τιμόνι της Renthal Twinwall, το γκάζι της Domino, ανεστραμμένο πιρούνι WP 48mm από KTM, ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της Ohlins, ζάντες Warp, ελαστικά Metzeler Karoo 3, δαγκάνες φρένων της Brembo, νέα μαρσπιέ και ηλεκτρονική μονάδα της Motogadget.Έχουν επίσης προσθέσει ειδικά προσαρμοσμένες ράβδους ενίσχυσης και ένα πρόσθετο υποπλαίσιο, μπροστινό φτερό από Honda SL-350 και νέο προβολέα.

Η εταιρεία Revival Cycles είναι η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε ένα Ducati sidecar με crossover δυνατότητες, εδρεύει, στο γνωστό μας από το MotoGP, Austin, και χρηματοδοτείται από τον σχεδιαστή Alan Stulberg και τον μηχανολόγο μηχανικό Stefan Hertal. Κάθε χρόνο φιλοξενούν στο μέρος τους μια έκθεση χειροποίητων, customized μοτοσικλετών, φέρνοντας σε επαφή δημιουργούς του είδους οι οποίοι εκθέτουν τα τελευταία επιτεύγματα τους.

Το παρακάτω βίντεο γυρίστηκε στο White Sands National Monument του New Mexico δείχνοντας μας μερικές από τις δυνατότητες της απίστευτης αυτής μοτοσικλέτας της Revival Cycles.

Απολαύστε το!

 

Πηγή: morebikes.co.uk