Moto2 Catalunya – Race – Ένα επίπεδο ‘πάνω’ ο Marquez

Ο Alex Marquez κατάφερε να επικρατήσει με άνεση στο σημερινό αγώνα της Moto2 στην Catalunya, όντας σημαντικά ταχύτερος από τους αντιπάλους του. Τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν ο ανανεωμένος Mattia Pasini και ο Tom Lüthi, σε ένα podium όπου η μόνη διαφορά σε σχέση με το αντίστοιχο του Mugello ήταν η αλλαγή των θέσεων των τριών αναβατών.

Ο poleman Alex Marquez έκανε μια πεντακάθαρη εκκίνηση και έστριψε πρώτος στη Στροφή 1, τη στιγμή που ο teammate του, Franco Morbidelli, εκτοξευόταν από την 6η θέση του grid στην 2η. Ο Marquez είχε ταχύτατο ρυθμό από τον πρώτο κιόλας γύρο, ‘χτίζοντας’ μια διαφορά από τους διώκτες του της τάξεως του 1sec.

Ο Ισπανός ήταν καταιγιστικός και κέρδισε ακόμη 1sec στον επόμενο γύρο, την ώρα που ο Pasini έχανε χρόνο πίσω από τον Morbidelli. Τελικά ο Ιταλός κατόρθωσε να περάσει τον συμπατριώτη του, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να χάνει και στη συνέχεια έδαφος.

Moto2 Catalunya Mattia Pasini
Back to back βάθρα για τον Mattia Pasini, ο οποίος φαίνεται ότι διανύει μια εξαιρετική περίοδο

Ο ‘Morbido’ έγινε λεία και για τους Lüthi, Oliveira και Baldassari, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του στην θέση από την οποία και εκκίνησε. Στην κορυφή ο Marquez έκανε έναν μοναχικό αγώνα, παίρνοντας τη δεύτερη φετινή του νίκη με διαφορά 3.5sec από τον 2ο Pasini.

Ο Ιταλός κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ενώ ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη φορά που νίκησε τον Tom Lüthi. Για 0.9sec ο Oliveira έμεινε εκτός της μάχης του βάθρου, σε μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Πορτογάλο και την KTM.

Πίσω από τον Morbidelli ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Jorge Navarro, με τον Ισπανό αναβάτη του Gresini να πετυχαίνει το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία της Moto2. Πίσω του τερμάτισε ο Fabio Quartararo, ο οποίος ανέβασε ρυθμούς στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Τη δεκάδα της τελικής κατάταξης ολοκλήρωσαν οι Xavi Vierge και Hafizh Syahrin, οι οποίοι κράτησαν με επιτυχία πίσω τους τον Takaaki Nakagami.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto2 Catalunya Αποτελέσματα Αγώνα
Moto2 Catalunya Αποτελέσματα Αγώνα

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.