MotoGP – Rossi – Ελπίζω να είμαι καλύτερα στην Βαρκελώνη

Ο Valentino Rossi τραυματίστηκε σε προπόνηση motocross πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με τη συμμετοχή του στο Ιταλικό GP να κρίνεται αβέβαιη ως και το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Παρ’ όλα αυτά ο Ιταλός αγωνίστηκε κανονικά μπροστά στο κοινό του την Κυριακή, με τη σκέψη του να εστιάζει πλέον στον αγώνα που έρχεται αυτό το τριήμερο.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Grand Prix ολοκλήρωσε – παρά τους πόνους και την κούραση – τον αγώνα του Mugello στην 4η θέση, έχοντας προηγουμένως ηγηθεί της κούρσας ενώ έδωσε και αρκετές μάχες για το βάθρο.

Τελικά περιορίστηκε πίσω από τις Ducati των Dovizioso (1ος) και Petrucci (3ος), ενώ μπροστά του βρέθηκε και ο 22χρονος teammate του, Maverick Vinales.

Το αποτέλεσμα πάντως του 38χρονου Ιταλού ήταν αρκετά καλό δεδομένης της κατάστασής του, με τον ίδιο να σχολιάζειτο γεγονός αλλά και την κατάστασή του για τον επόμενο αγώνα σε δηλώσεις του στο motogp.com.

Valentino Rossi leading the Italian GP 2017
Ο Valentino Rossi ηγήθηκε στο εντός έδρας GP του, όμως στο τέλος κουράστηκε όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη Βαρκελώνη θα έχει άλλη μια ευκαιρία για τη νίκη

«Θα προτιμούσα να είχα μια εβδομάδα αποχής μετά τον αγώνα του Mugello ώστε να αναρρώσω με τον καλύτερο τρόπο. Τέλος πάντων, είμαι χαρούμενος με τον αγώνα που έκανα, η μοτοσυκλέτα πήγε καλά και στην Βαρκελώνη ελπίζω να είμαι καλύτερα, θα μου άρεσε να είμαι στο βάθρο.

«Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα την οποία απολαμβάνω πραγματικά, παρ’ όλο που είναι μια πίστα με λιγότερο κράτημα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα καλό set-up που θα κάνει τα ελαστικά να δουλέψουν στο μέγιστο.

«Τη Δευτέρα θα έχουμε επίσης μια ημέρα δοκιμών και θα την χρησιμοποιήσουμε ώστε να βρούμε κάποιες άλλες λύσεις. Αυτό είναι ακόμη ένα Grand Prix όπου υπάρχει μια όμορφη ατμόσφαιρα, με τόσο ενθουσιώδεις φιλάθλους. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερό μας!»