Παρουσίαση – Yamaha Star Venture 2018

Η Yamaha αποκάλυψε τη νέα πολυτελή cruiser μοτοσυκλέτα της, με τη Star Venture να προορίζεται αρχικά για την Αμερικάνικη αγορά.

Το νέο μοντέλο της Yamaha φέρει έναν αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα σε διάταξη ‘V’, χωρητικότητας 1854 κυβικών εκατοστών. Πέρα από τον κινητήρα η νέα Star Venture έχει αρκετές δόσεις τεχνολογίας πάνω της, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών οδήγησης και του συστήματος ‘Sure Park’.

Το τελευταίο βοηθά στις ‘μανούβρες’, οι οποίες με μια τέτοια, ογκώδη μοτοσυκλέτα με 434kg, χρειάζονται μια κάποια υποβοήθηση για να γίνουν σχετικά άνετες. Επιπρόσθετα το ABS είναι και το Traction Control είναι στον εργοστασιακό εξοπλισμό και στην Αμερικάνικη έκδοση.

Τα ‘παραδοσιακά’ όργανα έχουν δώσει τη θέση τους σε μια έγχρωμη οθόνη αφής 7in, από την οποία μπορείς να ελέγχεις και την επικοινωνία με το Bluetooth. Το ίδιο σύστημα δέχεται και φωνητικές εντολές. Για την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας η Star Venture ακολούθησε τη ‘μόδα’ της εποχής, καθώς δεν χρειάζεται κλειδί.

Yamaha Star Venture 2018 Οθόνη και Τιμόνι
Χρειάζεστε κάτι άλλο;

Τα καθίσματα του οδηγού/συνοδηγού και τα χερούλια είναι θερμαινόμενα, ενώ η ζελατίνα είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη. Επιπλέον υπάρχουν διάφοροι αεραγωγοί αέρα χαμηλότερα στο fairing, οι οποίοι μεταφέρουν περίσσοτερο δροσερό αέρα στον αναβάτη.

Τέλος να πούμε ότι το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο, όπως το ίδιο συμβαίνει με τις μανέτες και την πλάτη του συνεπιβάτη για πιο άνετο ταξίδι. Φυσικά υπάρχει και το πακέτο TransContinental, το οποίο προσθέτει στο Venture GPS, CB και Sirius XM και XM Travel Link, ένα επιπλέον ζεύγος ηχείων και σύστημα διαχείρισης ήχου ‘Dual Zone’, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη και τον συνεπιβάτη να ακούν από διαφορετικές πηγές και να δέχονται ξεχωριστές τηλεφωνικές κλήσεις μέσω ενός μικροφώνου και ενός συστήματος ακουστικών.

Το πακέτο ολοκληρώνεται με LED προβολείς ομίχλης και έναν συναγερμό, το οποίο ακριβαίνει τη μοτοσυκλέτα κατά (σχεδόν) 1.800€. Για την βασική έκδοση σε τιμές Ευρώπης χρειάζονται 22.200€, τη στιγμή που για την έκδοση TransContinental χρειάζονται 24.000€.

Θυμηθείτε τη σειρά video της Yamaha για την Star Venture εδώ.