Moto3 Circuit Of The Americas – FP1&FP2 – Σε άλλο επίπεδο ο Canet την πρώτη ημέρα

Η πρώτη ημέρα δοκιμών της Moto3 είδε τον αποφασισμένο Aron Canet να είναι ο επικρατέστερος στη μάχη των χρόνων, αφήνοντας τον Joan Mir και τον Romano Fenati στη 2η και 3η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

FP1: Η πρώτη διαδικασία του αγωνιστικού τριημέρου στο Austin άνοιξε παραδοσιακά με τους αναβάτες της Moto3, με τον ουρανό πάνω από την Αμερικάνικη πίστα να είναι συννεφιασμένος. Οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν ήταν καλές, όμως τα επίπεδα υγρασίας ήταν πολύ υψηλά και οι αναβάτες έπρεπε να είναι κάπως προσεκτικοί πάνω στις μοτοσυκλέτες τους.

Από πλευράς χρόνων τώρα εντυπωσιακή αρχή έκανε ο Aron Canet, ο οποίος σημείωσε χρόνο πάνω από ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο από τον περσινό νικητή του αγώνα, Romano Fenati, που ολοκλήρωσε στη 2η θέση. Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε ο δεύτερος αναβάτης της Estrella Galicia 0,0, Enea Bastianini, ο οποίος προσπαθεί ακόμη να βρει τα ‘πατήματά του’ στη φετινή χρονιά.

Η 4η θέση πήγε στον νικητή των δύο πρώτων αγώνων της χρονιάς, Joan Mir, ο οποίος άφησε πίσω του τους Juanfran Guevara, Nicolo Bulega, Gabriel Rodrigo, Philipp Oettl, John McPhee και Fabio Di Giannantonio, που έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Εντυπωσιακή ήταν η βελτίωση του Joan Mir στο FP2

FP2: Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν αισθητά σε σχέση με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της ημέρας, με τον ήλιο να εμφανίζεται για τα καλά πάνω από την πίστα του Austin και τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν.

Ο Aron Canet έδειξε και πάλι στους αντιπάλους του ότι η πίστα του ταιριάζει ‘γάντι’, βελτιώνοντας και άλλο τον πρωϊνό του χρόνο. Ο Ισπανός ήταν περίπου ένα δέκατο ταχύτερος στο FP2 σε σχέση με τον χρόνο που σημείωσε στα πρώτα ελεύθερα, ανεβάζοντας και άλλο τον πήχη για τους υπόλοιπους αναβάτες της Moto3.

O Joan Mir κατάφερε να αναρριχηθεί στη 2η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, καθώς κατάφερε να βελτιώσει τον πρωϊνό του χρόνο πάνω από 1sec. Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε ο Romano Fenati, ο οποίος δεν βελτιώθηκε πολύ σε αυτή τη διαδικασία.

Ένας από τους αναβάτες που σημείωσαν θεαματική βελτίωση ήταν ο Jorge Martin της ομάδας Del Conca Gresini, ο οποίος κατάφερε να ‘ρίξει’ τον πρωϊνό του χρόνο περίπου 2sec. Την υπόλοιπη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Guevara, Rodrigo, Migno, Bastianini, McPhee και Antonelli.

Αναλυτικότερα η κατάταξη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων της πρώτης ημέρας:

Η δράση στην πίστα των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχιστεί αύριο με το FP3/4 και τις κατακτήριες της Moto3. Μείνετε συντονισμένοι!