Αποκαλύφθηκαν οι δίχρονες Husqvarna με τον ηλεκτρονικό ψεκασμό

Μετά τις δίχρονες KTM που παρουσιάσθηκαν πριν δύο εβδομάδες σειρά είχαν οι δίχρονες Husqvarna με τον ηλεκτρονικό ψεκασμό, δίνοντας την απάντηση και στους πιο δύσπιστους ότι ο αγαπητός τύπος κινητήρα ζει και βασιλεύει.

Οι Αυστριακοί από το Mattighofen προχώρησαν για το 2018 σε πρωτοποριακές ιδέες, εφαρμόζοντας τον ηλεκτρονικό ψεκασμό στις δίχρονες, enduro μοτοσυκλέτες τους.

Στη συνέχεια έκαναν το ίδιο και για την θυγατρική τους εταιρία – την Husqvarna – , πληθαίνοντας και άλλο την γκάμα των δίχρονων μοτοσυκλετών που θα κατακλύσουν τα μονοπάτια και τις διαδρομές ανά το παγκόσμιο για τη νέα χρονιά.

Για την Σουηδική φίρμα οι μοτοσυκλέτες που θα την αντιπροσωπεύσουν σε αυτή τη νέα εποχή είναι οι TE250i και TE300i.

Οι δύο μοτοσυκλέτες είναι εντελώς νέες και χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία στους κινητήρες τους όπως και οι αντίστοιχες KTM. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Husqvarna, το ζευγάρι των εγχυτήρων που ψεκάζει το καύσιμο μέσα στις θυρίδες «μεταφέρει την τέλεια ποσότητα καυσίμου μέσα στον κινητήρα όλες τις στιγμές, σε όλες τις συνθήκες.»

Husqvarna TE 250i 2t 2018
Η νέα δίχρονη Husqvarna TE 250i του 2018

Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται και η κατανάλωση καυσίμου, καθώς σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της εταιρίας, οι χαρακτηριστικές απώλειες άκαυστης βενζίνης από τις θυρίδες δεν παρατηρούνται στα νέα μοντέλα χάρη στον ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Για τη νέα χρονιά οι TE250i και TE300i διαθέτουν το Σύστημα Διαχείρισης του Κινητήρα (Engine Management System) και τη δυνατότηρα τροποποίησης των χαρτών του, που επιτρέπουν στον αναβάτη να αλλάξει την απόδοση του κινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες που συναντά.

Οι δύο νέες δίχρονες Husqvarna με τον ηλεκτρονικό ψεκασμό έρχονται να προστεθούν στην γκάμα που παρουσιάσθηκε την περασμένη εβδομάδα, όπου είδαμε τις νέες, πλήρως ανανεωμένες σειρές των TE και FE για το 2018.

Όπως και η υπόλοιπη σειρά των Husqvarna, η διαθεσιμότητα θα αρχίσει πανευρωπαϊκά τον Ιούλιο.

Μπορείτε να δείτε την υπόλοιπη γκάμα της Husqvarna για το 2018 εδώ.