Moto3 Mugello – Race – Πρώτη νίκη για Migno, πρώτη φετινή και για KTM!

Σε έναν από τους πλέον κλασσικούς αγώνες των τελευταίων ετών στο Mugello o Andrea Migno κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του, δίνοντας παράλληλα την πρώτη φετινή νίκη στην KTM αλλά και την ομάδα του Valentino Rossi. Ο Fabio Di Giannantonio έκανε δύο τις Ιταλικές παρουσίες στο βάθρο των τρικολόρε, με τον Guevara να ‘κλείνει’ την τριάδα.

Η εκκίνηση του αγώνα είδε τον Di Giannantonio να ξεκινά εντυπωσιακά στρίβοντας πρώτος στην 1, έχοντας στον τροχό του τον Romano Fenati και τον Tatsuki Suzuki.

Δύο ονόματα που λείπουν πλέον από τους αγώνες έδιναν το δικό τους ‘χρώμα’ στον αγώνα της μικρής κατηγορίας, με τον Marco Simoncelli να δίνει το όνομά του σε μία από τις ομάδες και τον Nicky Hayden να ‘δανείζει’ το κράνος του στον Darryn Binder.

Ο αγώνας είχε συνεχείς ανακατατάξεις, με τους Fenati, Binder, Mir και Di Giannantonio να δίνουν τις δικές τους όμορφες μάχες για την πρωτιά. Μάλιστα οι εναλλαγές στις θέσεις ήταν τόσο έντονες και πολλές, που η κατάταξη ‘κολλούσε’ κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα όλοι οι αναβάτες οδηγούσαν μαζί, καθώς το Mugello με τα πολύ γρήγορα κομμάτια του δεν επιτρέπει τη δημιουργία διαφορών ανάμεσα στους οδηγούς, ειδικά στην Moto3. Έτσι είδαμε το σκηνικό να επαναμβάνεται και φέτος, με το γκρουπ της 1ης θέσης να είναι ουσιαστικά μόνο ένα!

Darryn Binder Helmet for Mugello 2017
Ο Darryn Binder κρέμασε το προσωπικό του κράνος για τον αγώνα του Mugello, αποτίοντας φόρο τιμής στον Nicky Hayden

Μόνο προς το τέλος της κούρσας 2-3 αναβάτες έμειναν πιο πίσω, όμως ακόμη και τότε μπορούσες να δεις έναν αναβάτη να είναι 10ος στον ένα γύρο και 1ος στον επόμενο! Ο Binder ήταν ένας από τους πιο ‘θορυβώδεις’ αναβάτες κατά τη διάρκεια του αγώνα, οδηγώντας αρκετά επιθετικά, ακουμπώντας σχεδόν συνέχεια με τους συναθλητές του.

Από την άλλη ο Migno ήταν το ακριβώς αντίθετο· οδηγούσε συνετά εκτός πρώτης πεντάδας και άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς στους τελευταίους γύρους του αγώνα, έχοντας σημαντικές δυνάμεις. Ο Ιταλός αναβάτης πέρασε στην κορυφή της αγώνα λίγο πριν τον τελευταίο γύρο, δείχνοντας ότι η νίκη θα κριθεί ανάμεσα σε αυτόν και τον ‘Diggia’!

Οι δύο συμπατριώτες έδωσαν ένα όμορφο show στον τελευταίο γύρο μπροστά στο κοινό τους, με την τελευταία ευθεία να μας θυμίζει ότι όλα θα κριθούν εκεί! Ο Migno έφτασε εκεί 1ος με τον Di Giannantonio στον τροχό του, με τον αναβάτη της Honda να ζητά απεγνωσμένα το slip-streaminhg που θα τον έφερνε πρώτο στον τερματισμό!

Όμως η καλή έξοδος του αναβάτη της Sky VR46 Team σε συνδυασμό με την δύναμη της KTM δεν άφησαν περιθώριο στον Di Giannantonio, ο οποίος αν και έμεινε κολλημένος πίσω από τον αντίπαλό του δεν κατάφερε να περάσει μπροστά!

Έτσι ο Migno πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Moto3, δίνοντας παράλληλα την πρώτη φετινή νίκη της KTM, σε μια χρονιά που η κυριαρχία της Honda είναι καθολική. Di Giannantonio και Guevara ολοκλήρωσαν το βάθρο, με τους Binder, Canet, McPhee, Mir, Sasaki, Ramirez και Bulega να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Mugello 2017 Αποτελέσματα Αγώνα
Moto3 Mugello 2017 Αποτελέσματα Αγώνα