MotoGP – Οι δηλώσεις της ομάδας και επίσημο φωτογραφικό υλικό!

Η μοτοσυκλέτα των Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso παρουσιάσθηκε σήμερα στην Bologna, τουλάχιστον χρωματικά, καθώς αυτό που είδαμε ήταν μια Desmosedici GP του 2016 με τους φετινούς χορηγούς της ομάδας. Φυσικά, απουσίαζαν και τα αεροδυναμικά της βοηθήματα.

Νέο ξεκίνημα για τους Ιταλούς στο MotoGP, με τον Jorge Lorenzo να προβάρει για πρώτη φορά τα κόκκινα δερμάτινα της Ducati. Ο Ισπανός είχε μονίμως ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του, ενώ για πρώτη φορά έκανε σχόλια και για την νέα του μοτοσυκλέτα.

#99 Jorge Lorenzo – Ducati Desmosedici GP

«Επιτέλους μπορώ να μιλήσω για αυτήνξεκίνησε να λέει ο Ισπανός. «Πάντως, κανείς δεν ξέρει το μέλλον, όμως δεν πιστεύω ότι θα αποτύχω. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αποτύχω. Δεν ξέρω το επίπεδο το οποίο θα φτάσω σύντομα, όμως είμαι αρκετά σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα είμαι ανταγωνιστικός και θα κερδίζω αγώνες.

#99 Jorge Lorenzo – Ducati Desmosedici GP

«Όμως θα ήταν μεγάλο λάθος αν απλά επικεντρωνόμασταν ή μας γινόταν εμμονή το πρωτάθλημα ή να γίνουμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, ή να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος να χαθείς και να γίνεις νευρικός και να κάνεις λάθη.

«Πιστεύω ότι πρέπει να μας γίνει εμμονή η βελτίωση του πακέτου μας μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα. Με το πακέτο εννοώ τον αναβάτη, την ομάδα, τους ανθρώπους και ειδικότερα, τη μοτοσυκλέτα. Μόνο έτσι, έχοντας το καλύτερο πακέτο της κατηγορίας, μπορούμε να γίνουμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Έτσι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας και η εμμονή μας.

#99 Jorge Lorenzo – Ducati Desmosedici GP

Πως του φάνηκε όμως η μοτοσυκλέτα στις δοκιμές της Βαλένθια; «Μιλώντας για τη μοτοσυκλέτα… Λοιπόν, είναι δύο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες για το πως φτιάχνεται μια μοτοσυκλέτα (μεταξύ των Ducati και Yamaha), ξεκινώντας από τον κινητήρα. Η Ducati έχει διαφορετικό ήχο, διαφορετική δύναμη, και το πλαίσιο επίσης, έχει διαφορετικό ψαλίδι, τιμόνι, αεροδυναμική, όλα είναι διαφορετικά.

«Χρειάστηκα μερικούς γύρους για να καταλάβω πραγματικά που ήμουν. Σίγουρα, ειδικά την πρώτη φορά που πήγα ‘τέρμα’ στην ευθεία με 5η και 6η ταχύτητα, ήταν απίστευτο συναίσθημα και είχα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα σημαντική και η πρώτη εντύπωση ήταν εξαιρετική».

#99 Jorge Lorenzo – Ducati Desmosedici GP

Από την πλευρά του, ο νέος ομόσταυλος του Lorenzo, Andrea Dovizioso δήλωσε: «Πέρυσι, το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς τελείωσε πάρα πολύ καλά. Πολύ ενέργεια και πάθος και πήραμε τη νίκη στη Sepang. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και μας βοηθά να ξεκινησουμε τη χρονιά με το σωστό τρόπο.

«Είναι η 10η μου χρονιά στο MotoGP και η 5η μου στη Ducati, έτσι είναι μια ειδική χρονιά. Είχαμε κάποιες δυσκολίες τα πρώτα χρόνια αλλά αυτό χρειαζόταν για να φτάσουμε πάλι εδώ. Η νέα μοτοσυκλέτα; Τη δοκιμάσαμε αρχικά στη Βαλένθια και θα υπάρχουν και άλλες αναβαθμίσεις στη Sepang, και θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μοιράζομαι την ομάδα με τον Jorge, και που δουλεύω μαζί του.»

#04 Andrea Dovizioso – Ducati Desmosedici GP

Υποσχέσεις για τη συνέχεια έδωσε και ο Gigi Dall’Igna, ο οποίος τόνισε ότι «έχουμε κάτι στην τσέπη μας. Έχουμε πληθώρα εξελίξεων και βελτιστοποιήσεων προγραμματισμένες. Στο Qatar, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αποκαλύψουμε την πραγματική μοτοσυκλέτα του 2017.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι φετινός στόχος της ομάδας είναι «να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα στο μέσο της στροφής, και έχουμε κάποιες ιδέες. Πρέπει να δοκιμάσουμε αυτές τις ιδέες κατά τη διάρκεια της Sepang, του Phillip Island και του Qatar και μετά βλέπουμε.»

#04 Andrea Dovizioso – Ducati Desmosedici GP

Φυσικά τα «άσχημα» νέα για τους ανταγωνιστές της «Ιταλίδας», ήρθαν διά στόματος Claudio Domenicalli. Ο γενικός διευθυντής της Ducati ανέφερε ότι η Desmosedici θα είναι ακόμη δυνατότερη φέτος, παρ’ όλο που πέρυσι στο Mugello η μοτοσυκλέτα της ομάδας έκανε νέο ρεκόρ ταχύτητας με 354.9km/h.

«Είμαστε πολύ, ας το πούμε, ενθουσιασμένοι. Λόγω του ότι υπάρχει μια πολύ καλή αύξηση στις επιδόσεις, χάρη στη διαφορετική προσέγγιση σε όλο τον κινητήρα. Ας το θέσουμε έτσι.

Ducati Desmosedici GP

«Είναι ακόμη ένας V4 κινητήρας 90°, αλλά με διαφορετική προσέγγιση, σχεδιαστικά και γενικά. Έτσι, αυξήσαμε τις επιδόσεις του κινητήρα μας.»

Εξ’ άλλου όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «αν είσαι γρήγορος, μην κοιμάσαι! Γιατί οι άλλοι θα σε προλάβουν.»

Ducati Desmosedici GP

 

Αφήστε μια απάντηση