MotoGP – Iannone – Είμαι ταχύτερος από τον Vinales με τη Suzuki

Ο Andrea Iannone διανύει μια δύσκολη περίοδο φέτος στο MotoGP, καθώς, έπειτα από εννέα αγώνες, έχει συλλέξει μόλις 28 βαθμούς, ενώ βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο ίδιος όμως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο motogp.com δήλωσε ότι συγκρίνοντας τα δικά του δεδομένα με τα περσινά του Maverick Vinales, παρατηρεί ότι είναι ταχύτερος από τον Ισπανό.

Η προετοιμασία της φετινής χρονιάς ξεκίνησε αρκετά καλά για τον Ιταλό αναβάτη της Suzuki, έκτοτε όμως ο Iannone έχει ως καλύτερό του αποτέλεσμα μόλις μια 7η θέση από τον τρίτο αγώνα της χρονιάς, στο Texas.

Στον αντίστοιχο Αμερικάνικο Γύρο του 2016 ο Iannone είχε ανέβει στο βάθρο οδηγώντας για λογαριασμό της Ducati, ενώ ως τα μισά της χρονιάς είχε τερματίσει ακόμη μια φορά στους τρεις πρώτους της κατάταξης. Φέτος όμως, όλα είναι διαφορετικά και ο ‘γάμος’ Iannone-Suzuki φαίνεται ότι δεν είναι ο πλεόν ταιριαστός.

Για το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς ο Iannone δήλωσε στο motogp.com: «Είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο του πρωταθλήματος για εμάς, λόγω του ότι περιμέναμε εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η πρώτη εντύπωση από τη μοτοσυκλέτα ήταν φανταστική. Όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, κάποια εξαρτήματα.

Andrea Iannone MotoGP
Ούτε τα εσωτερικά πτερύγια έδωσαν στον Andrea Iannone το ‘κάτι παραπάνω’. Θα έχει ενδιαφέρον πως θα τα πάει στο δεύτερο μισό της χρονιάς

«Τώρα όμως δεν έχουμε βελτιωθεί σε κάποια σημεία. Όμως νομίζω ότι βήμα-βήμα και με καλή εστίαση, εγώ και η Suzuki έχουμε τον ίδιο στόχο και σίγουρα πιστέυω ότι θα φτάσουμε (μπροστά).

Στη συνέχεια, ο 27χρονος Ιταλός που έχει δεχθεί αρκετές αρνητικές κρητικές για την φετινή του απόδοση, τόνισε ότι είναι ταχύτερος από τον αναβάτη που αντικατέστησε στη σέλα της GSX-RR, τον Maverick Vinales. Παρ’ όλα αυτά η ταχύτητά του αυτή δεν έχει μετατραπεί σε αντίστοιχα αποτελέσματα, έχοντας ως τώρα εντελώς διαφορετική πορεία από αυτή του Ισπανού στη Suzuki.

«Κοιτάζω τα περσινά δεδομένα του Maverick και δεν οδηγούμε πολύ διαφορετικά. Μόνο στο τελευταίο κομμάτι της εισόδου (της στροφής), έχει τη μοτοσυκλέτα πιο ίσια και εγώ φθάνω με περισσότερη κλίση. Όμως προσπαθώ να προσαρμοστώ, επειδή ο Maverick δεν δυσκολευόταν με το εμπρός (μέρος) της Suzuki και εγώ δυσκολεύομαι πολύ, πάντα.

«Λίγο-πολύ σε όλους τους αγώνες είμαι ταχύτερος από αυτόν, βελτίωσα τους περσινούς του χρόνους. Όμως το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό. Επειδή, με ένα καλύτερο γυρολόγιο, 3 ή 4 δέκατα καλύτερο, είμαι στη 10η θέση, τη στιγμή που εκείνος ήταν στη 2η ή την 4η. Έτσι φέτος είναι εντελώς διαφορετικά. Το επίπεδο είναι πολύ, πολύ ηψηλό.»